Ga naar hoofdinhoud

Jos Verlooy is Belgisch kampioen met Verdi-zoon Varoune

Jos Verlooy met Varoune. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Het Belgisch kampioenschap springen bleef tot het einde uiterst spannend. Uiteindelijk wist klassementsleider Jos Verlooy zijn titel nipt zeker te stellen met Varoune (v. Verdi). De jonge Belg won de titel voor Pieter Clemens met Icarus (v. Querlybet Hero) en Wilm Vermeir met King Kong d'Avifauna (v. Think Big van t L).

Het publiek mocht niet klagen, want de strijd bleef spannend tot het einde, toen een aantal van de laatste starters balken lieten vallen en tijdfouten maakten. Zo zag Gregory Wathelet zijn kampioenschap in duigen vallen door twee balken in finaleronde.

Laatste starter Jos Verlooy had na een goed jachtparcours alleen een tijdfout gemaakt met Varoune in de tweede ronde van het kampioenschap. Verder was de lei schoon. Daarmee kon Verlooy zich een balk en twee tijdfouten permitteren voordat hij aan het laatste deel van de finale begon. Prompt kreeg de ruiter een balk op de eerste combinatie, die nog niet vaak uit de lepels was gegaan. Vervolgens liet hij de veel moeilijkere tweede combinatie liggen, net als de rest van de hindernissen. Binnen de tijd lukte het Verlooy toch om het kampioenschap te winnen.

Jos Verlooy met Varoune. Foto: Jacquelien van Tartwijk.

Omhoog geklommen

Clemens had met 4,10 strafpunten uit de jacht en een balk in ronde twee een minder goede start, maar wist dankzij twee foutloze proeven in de finale toch naar het reservekampioenschap te rijden. Vermeir zag een balk vallen in ronde twee én in de tweede omloop van de finale, maar was toch nog derde, net voor Frederic Vernaet.

 

Uitslag

Lees ook: Kleine finale zevenjarigen voor cornet obolensky-dochter
Lees ook: Moerings en Van der Pluijm op podium troostfinale zesjarigen
Lees ook: KWPN’er Jillz naar tweede plaats in troostfinale vijfjarigen

Bron: Horses.nl

 

 

 

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook