Ga naar hoofdinhoud

Ahlmann snelt naar overwinning Glock’s 1,60m GP, Vrieling knap vijfde

Jur Vrieling met Glasow v/h Merelsnest Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Vanmiddag werd in Treffen de afsluitende 1,60m Grand Prix verreden. Na een spannende barrage was Christian Ahlmann een maatje te groot voor zijn concurrenten. Jur Vrieling behaalde met VDL Glasgow van 't Merelsnest een vijfde plek.

14 combinaties plaatsten zich voor de barrage. Ahlmann gooide als voorlaatste starter met Clintrexo Z (v.Clintissimo Z) alle remmen los, en klokte een tijd van 40,42. De Duitser is op het moment in bloedvorm, nadat de ruiter de Wereldbekers van Mechelen (Clintrexo Z) en Leipzig (Carabis Z) op naam zette, gooide Ahlmann in Treffen ook de hoogste ogen. Het optreden van het duo in het hoofdnummer leverde hen een win som van 86.000 euro op.

Top vijf

Net achter de Duitser eindigde Marlon Modolo Zanotelli. De Braziliaan klokte met Icarus (v.Douglas) een tijd van 42,10 seconden en moest daarmee in Ahlmann zijn meerdere erkennen. Een derde plaats was er voor de Oostenrijker Max Kühner met Cornet Kalua (v.Cornet Obolensky). Als enige vrouw in de barrage verweerde Malin Baryard-Johnsson zich kranig en eindigde op een vierde plaats met H&M Indiana (v.Kashmir vh Schuttershof). Onze landgenoot Jur Vrieling en VDL Glasgow van ’t Merelsnest reden een goede barrage ronde in 44,04, wat goed was voor een vijfde plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook