Ga naar hoofdinhoud

Kent Farrington snelt met Toulayna naar zege in 1.55m in Spruce Meadows

Kent Farrington en Toulayna Foto:© Spruce Meadows Media/Mike Sturk

Als laatste begon Kent Farrington gisteravond met Toulayna (v. Toulon) aan de barrage van de 1.55m Canadian Utilities Cup in Calgary en sloot die winnend af. De Amerikaan was met de negenjarige merrie nog geen halve tel sneller dan Darragh Kenny die op Chic Chic (v. Comme Il Faut) met een tweede plek genoegen moest nemen.

Zeven combinaties gingen in de barrage van het 1.55m parcours van start, waarin Santiago Lambre met twee paarden was vertegenwoordigd. Matthew Sampson beet het spits af met de KWPN’er Ivanhoe GPH (v. Marome) en zette een snelle foutloze ronde neer in een tijd van 37,44 seconden. De Brit zou hiermee op de vierde plaats eindgen. Eerst ging Santiago Lambre hem voorbij met Chacco Blue II (v. Chacco Blue) die 36,50 seconden op de klokken zette. Vervolgens stuurde Darragh Kenny de Comme Il Faut-zoon Chic Chic in 35,90 seconden over de finish.

Het was lest best voor Kent Farrington en de Toulon-dochter Toulayna. De merrie is razendsnel en springt bijzonder effectief. Met een tijd van 35,57 seconden versloeg Farrington Darragh Kenny met 0,33 seconden. Farrington brengt de negenjarige merrie, Zangersheide gefokt, nu bijna een jaar uit in de internationale piste en hij heeft hoge verwachtingen van haar. In maart won het duo de 4* Grand Prix in Wellington.

Klik hier voor de uitslag.

Eén reactie op “Kent Farrington snelt met Toulayna naar zege in 1.55m in Spruce Meadows

  • Stan Op het Veld

    Er rijd daar al een aantal weken een Nederlander mee, niet onverdienstelijk. Zijn naam is Piet van Genugten. Werd twee weken geleden zelfs tweede in de internationale 1.40m finale.
    Gisteren, in de hierboven genoemde 1.55m proef, helaas twee palen in de laatste lijn, maar wel gekwalificeerd voor de 1.60m GP dit weekend.
    Hij heeft op dit niveau nog weinig kilometers in de benen, maar ontwikkeld zich razendsnel nu.
    Dus…, ik hoop dat jullie nu wakker zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.