Ga naar hoofdinhoud

Kent Farrington wint weer op snelheid, Smolders elfde

Kent Farrington en Creedance Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In Genève liet Kent Farrington zaterdagavond weer eens zien dat hij op snelheid bijna niet te kloppen is. In de 1,55m-rubriek direct op tijd was hij met de KWPN'er Creedance (v. Lord Z) de glorieuze winnaar. De Amerikaan was bijna twee seconden sneller dan Bertram Allen op GK Casper (v. Canto), ook een snelle combinatie. Harrie Smolders reed met Zinius (v. Nabab de Reve) de derde tijd, maar een springfout wierp hem terug naar de elfde plaats.

Het parcours dat Gérard Lachat had neergezet met drie dubbelsprongen was niet eenvoudig. Uiteindelijk bleven negen combinaties foutloos. Carlos Enrique Lopez Lizarazo was de eerste die met de Franse merrie Ulhane de Conde (v. Jarnac) een snelle foutloze ronde neerzette. Zijn tijd van 62,81 seconden bleek aan het einde goed voor de vierde plaats.

Allen racet Blum voorbij

Pas tegen het einde van de rubriek werd de prestatie van de Colombiaan verbeterd. Eerst door wereldkampioene Simone Blum en DSP Alice (v. Askari) die in 62,35 seconden over de finish kwam en even later door Bertram Allen. De Ier dook met de Canto-zoon GK Casper bijna twee seconden onder door (60,54).

Dik onder de 60 seconden

Kent Farrington maakte aan de alle illusies van de Allen een einde door als een raket over het parcours te vliegen. De elfjarige Lord Z-zoon Creedance bleef voorzichtig en in 58,79 seconden kwam het paar als winnaar over de finish.

Fout op steilsprong

Als laatste deelnemer deed Harrie Smolders met Zinius een moedige poging om Farringtons prestatie te verbeteren. Halverwege het parcours had de nummer een van de wereld amper een halve seconde achterstand. Maar aan het einde van de rit kreeg Smolders een fout op de delicate steilsprong nummer 10 en met de tijd van 60,16 seconden werd hij elfde.

Nooren en Dubbeldam

Lisa Nooren en Jeroen Dubbeldam hadden respectievelijk Dienellie (v. Berlin) en Zenith SFN (v. Rash R) gezadeld voor de proef. Beiden kregen ze 12 strafpunten.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook