Ga naar hoofdinhoud

Kevin Staut wint de GCT Grand Prix in Monaco

De Franse ruiter Kevin Staut dwong vanavond een fantastische overwinning af in de Global Champions Tour in het chique Monaco. Het was, tot nu toe, één van de meest verrassende wedstrijden van de Tour van 2012.

Staut was met de Belgisch gefokte Reveur de Hurtebise (v. Kahmir van Schuttershof) de snelste en eiste de hoofdprijs op van 94.050 euro. Dit terwijl ruiter en paard pas sinds enkele maanden een combinatie vormen. Slechts twee ruiters reden drie foutloze omlopen. Ook Hans-Dieter Dreher wist met zijn Embassy II (v. Escudo I) de lei schoon te houden, maar het duo was in de barrage een fractie langzamer dan Staut.

De Marokkaanse ruiter Abdelkabir Quaddar was de grote verrassing van de avond. Hij reed zijn eerste vijfsterren Grote Prijs en eindigde met zijn Porsche du Fruitier (v. Ultra Beau II)  als derde.

Maikel van der Vleuten was de best presterende Nederlander. Hij had Lenardo der Kleine (v. Lenardo) gezadeld. Het duo liet echter in de eerste omloop al vijf strafpunten noteren. Gerco Schröder en Eurocommerce New Orleans (v. Colbert) verlieten de ring met acht strafpunten.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses/ GCT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook