Ga naar hoofdinhoud

Kinderen van Casall aan kop in 1,50m Braunschweig, Vrieling en Zoer in de prijzen

Rolf-Göran Bengtsson met Casall Ask Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zaterdags hoofdrubriek op het CSI3* in Braunschweig leverde een eerste en tweede plek op voor nakomelingen van de springpaarden leverancier Casall. Holger Wulschner stuurde BSC Cha Cha Cha naar de overwinning en Rolf-Göran Bengtsson volgde op de voet met Oak Grove's Carlyle. Jur Vrieling en Albert Zoer reden zich in de prijzen, maar haalden de barrage niet. Vrieling werd op KM Chalcedon (v. Calido I) negende en Zoer sloot de rij met de twaalfde plaats op de AES-hengst Freedom (v. Larino).

Acht combinaties begonnen aan de barrage van de 1,50m-rubriek. Christian Kukuk beet het spits af met de dertienjarige KWPN’er Cordess. Kukuk was snel met de zoon van Clinton, hij finishte in 35,91 seconden, maar kreeg een balk. De in Duitsland goedgekeurde hengst van Ludger Beerbaum belandde hierdoor op de zevende plek.

Holger Wulschner snoepte even later nog een seconde van Kukuks tijd af en bleef foutloos met BSC Cha Cha Cha. De tijd, 34,63 seconden, van het paar was zo scherp dat daar niemand meer aankwam. Ook niet de laatste starter Rolf-Göran Bengtsson in het zadel van de Casall nazaat Oak Grove’s Carlyle. In een uiterste poging wilde de Zweed sneller zijn maar hij bleef op 0,8 seconden steken. Bengtsson die met Casall zelf een grootse carrière had, werd nu tweede.

Jur Vrieling liep de barrage mis door een tijdfout met de negenjarige KM Chalcedon en werd hiermee negende. Alber Zoer was een van de snelste vierfouters in het basisparcours en mocht met de Larino-zoon Freedom de twaalfde prijs in ontvangst nemen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.