Ga naar hoofdinhoud

Klaphake: ‘Catch me was mijn prinses’

Laura Klaphake met de indrukwekkend springende Catoki-dochter Catch Me If You Can Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vorig jaar juli maakte Laura Klaphake met Catch me if you can (v. Catoki) deel uit van het winnende Duitse team in de Nations Cup op CHIO Aken. Daarna wonnen ze op de Wereldruiterspelen in Tryon de bronzen teammedaille. Hoe gaat het nu met Laura Klaphake een jaar na dato nu de wegen van haar en Catch me if you can zijn gescheiden? 

Meteen na de overwinning in Aken volgde een miljoenenbod van Bill Gates. De eigenaar van de Catoki-dochter Paul Schockemöhle sloeg dit indrukwekkende bod af. Het duo Klaphake en Catch me if you can werd afgevaardigd naar de Wereldruiterspelen in Tryon. Ook daar presteerde het duo uitstekend en keerden huiswaarts met een bronzen teammedaille. In november 2018 gingen de wegen van Klaphake en de Catoki-dochter zich toch scheiden. Schockemöhle verkocht de merrie voor een miljoen naar de 21-jarige Anna Kellnerová.

Studie

Nu een jaar na de succesvolle prestatie is Klaphake druk met haar Masterstudie Vastgoedbeheer. “De vastgoedsector is heel divers. Trouwens, het is een industrie die altijd zal bestaan. Huizen zijn altijd nodig”, zegt de amazone.

Prinses

“Catch me was echt mijn prinses. Ze was echt mijn vriendin. De weg naar boven is in de paardensport erg lang en hard en daarna kwam onze carrière abrupt ten einde. Je kunt de verkoop tien jaar later nog steeds betreuren, maar dat verandert de situatie niet”, vertelt Klaphake.

Toekomsttalenten

“Als je goede jonge paarden hebt, is het zeker mogelijk om terug te keren naar het topniveau”, zegt ze. En hoe graag Klaphake het ook wil, je kunt de training van een paard niet verkorten.”Het ergste dat je kunt doen, is dingen bij een paard afdwingen. Je maakt van een korte afstandsloper niet zomaar een marathonloper”, zegt de jonge amazone wijselijk.

Lees hier het volledige interview.

Bron: Horses.nl/RP-ONLINE

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook