Ga naar hoofdinhoud

Lisa Schröder en Suze Bos winnen eerste goud KNHS indoorkampioenschappen week 4

Update

We zijn ondertussen alweer aangekomen bij de vierde week waarin de beste ruiters en amazones van Nederland met hun paarden strijden om de felbegeerde KNHS-kampioenstitels. Lisa Schrörder won het goud in de 1.00m rubriek en Suze Bos pakte de titel in het 1.10m.

Lisa Schröder kreeg de hoogste punten in rijstijl in de klasse 1.00m en dat belooft wat want ze moet dit jaar nog 13 worden. Lisa Schröder, de dochter van niemand minder dan Gerco. Met Mama Mia Pico Bello Z, bleef ze twee rondjes mooi foutloos en kreeg ze beide rondjes 84.5 punten.

Lisa vertelt dat ze nog twee pony’s rijdt en nu dus ook dit paard. “Sinds december, dankzij oom Wim, mag ik dit paard rijden en ze is echt heel braaf en helpt me ook goed met een afstand.” Lisa heeft enorm genoten van deze ereronde. Voorlopig is ze nog van plan zowel bij de pony’s als bij de paarden te blijven rijden. De gastjury’s Edwin Hogenraat en Hester Klompmaker waren ook erg te spreken over de manier waarop Lisa en haar leeftijdgenoot hun rondje sprongen, Pico Bello dus!

Uitslag

1. Lisa Schröder (Overijssel, Tubbergen) – Mama Mia Picobello Z (v. mr. Blue), 0/0/84.50
2. Anne Willemssen (Limburg, Meterik) – Fast Forward (v. Zidane), 0/0/80.50
3. Babette Hanse (Gelderland, Biddinghuizen) – Connor (v. Vaillant), 0/0/80.0

Goud voor Suze Bos

In de klasse 1.10m was het Suze Bos die haar Love It naar het goud stuurde. Maar liefst 23 combinaties plaatsten zich voor de barrage en dus moest er hard gereden worden voor de medailles. De winnende tijd van 38.51 seconden kwam uiteindelijk op naam voor Suze Bos tegen de 38.56 seconden van Kees Frederiks.

Bos: “Aan mijn moeder te danken”

Van de vijftig deelnemers bereikten er 23 de barrage Een barrage waarin vooral de lange lijnen en dus het tempo het verschil kon maken. De snelste foutloze bleven lang zo rond de veertig seconden, maar het was Cees Frederiks die in de staart van de barrage toch nog met een krappe wending en een snelle rit de tijd op 38.56 liet stoppen. Hij kon helaas niet lang genieten van de koppositie. Suze Bos reed met de zevenjarige Love-it een barrage, die van begin tot eind snel was en snoepte zo nog 0.05 seconde af van de tijd van Frederiks. “Ik heb dit aan mijn moeder te danken hoor!”, lacht de Utrechtse haar eigen prestatie bijna weg, “zij rijdt mijn paard sinds kort ook en dat helpt zeker!” Volgens Suze, die tweede werd op de Utrechtse kampioenschappen, stond er een fijn basisparcours, haar merrie was in het eerste rondje nog wat onder de indruk van de entourage. “Maar de barrage voelde meteen goed en dus durfde ik er vol voor te gaan.”

Uitslag

1. Suze Bos (Utrecht, Renswoude) – Love It (v. Classe HS), 0/0/38.51 sec.
2. Kees Frederiks (Gelderland, Biddinghuizen) – Karinda-S (v. Andiamo), 0/0/38.56 sec.
3. Tessa Delger (Gelderland, Winterswijk) – Melodie V (v. Aganix de Seigneur), 0/0/40.05 sec.

Dit bericht wordt later aangevuld.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.