Ga naar hoofdinhoud

Kristen Vanderveen niet ‘als een gek rond’ en wint Welcome Stakes New York

Kristen Vanderveen met Bull Run’s Faustino de Tili Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Kristen Vanderveen heeft aan Bull Run's Faustino de Tili (Berlin x Darco) een geweldig speed-paard. Met de veertienjarige zoon van Berlin is de Amerikaanse vaak in de top van het klassement te vinden als het op snelheid aankomt. Ook gisteren in de Welcome Stakes in New York was de combinatie de beste. De Ier Cormac Hanley werd met Copain Z (v. Calvino Z) op bijna een seconde gereden. Harrie Smolders mocht met de Cardento-dochter Dolinn nog een veertien prijs ophalen.

In het tweede gedeelte van de wedstrijd sloeg Kristen Vanderveen haar slag met Bull Run’s Faustino de Tili. De Amerikaanse verspeelde nergens tijd en finishte in 65,89 seconden. Ze had de tijd van haar landgenote Madison Goetzmann, die met Prestigious (v. Con Cento) lang aan de leiding stond in 66,84 seconden, met een kleine seconde verbeterd.

Even later leek Cormac Hanley nog dicht bij te komen, maar het lukte de Ier toch niet om de tijd van Vanderveen te verbeteren. Hanley bleef met Copain Z steken op 66,80 seconden en pakte de tweede plek. Vanderveen die vorig jaar ook de Welcome Stakes won, reageerde na afloop: “Ik heb niet als een gek rond gereden, in zo’n grote ring kun je overal een foutje oplopen. Pas na de eerste combinatie heb ik iets meer gas gegeven.”

Voor Harrie Smolders was er een veertiende plaats met Dolinn. De Cardento-dochter liet alle balken in de lepels en kwam in 72,84 seconden over de finish.

Klik hier voor de uitslag.

Bron persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook