Ga naar hoofdinhoud

KWPN hengst El Primero wint International Hunter Derby Wellington

Victoria Colvin en El Primero winnen USHJA International Hunter Derby Foto Kathy Russell Photography

Victoria Colvin won afgelopen weekend met de KWPN goedgekeurde hengst El Primero de prestigieuze International Hunter Derby in Wellington Deeridge. Colvin bleef met de Numero Uno-zoon van meet af aan op kop in de serie wedstrijden. "Hij heeft nog nooit zo goed gesprongen", prees Colvin het paard. Victoria Colvin won vorig jaar ook al de Hunter Derby, toen met een ander paard.

De door Peter Goertz gefokte El Primero kwam als veulen via de Limburgse Veulenveiling in handen van Stal Hendrix en Peter Francken. Drie jaar later werd hij met 82 punten goedgekeurd voor de dekdienst bij het KWPN en na meerdere successen onder Pieter Keunen in de hengstencompetities vertrok hij eind 2014 naar Amerika om zijn carrière voort te zetten als hunter. Daarin heeft hij al menigmaal bewezen tot de top te behoren.

‘Hij sprong zo hoog, ik moest wachten op de landing’

De tienjarige El Primero is in eigendom van Meralex Farm en behaalde de hoogste score in de over twee rondes verreden Hunter Derby. Nadat Victoria en El Primero het eerste onderdeel op zaterdag al winnend konden afsluiten, kwamen ze zondags als laatste starters in de baan. Ook daarin overtuigde hij. “El Primero sprong beter dan ooit te voren. Hij sprong zó hoog over de eerste hindernis dat ik gewoon moest wachten op de landing”, looft Victoria Colvin de achterkleinzoon van Grand Prix-merrie Especiale. “Het verliep helemaal volgens plan dus super dat dit met de overwinning werd beloond.”

Bron KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook