Ga naar hoofdinhoud

KWPN hengst Montender overleden

Marco Kutscher en Montender Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De KWPN hengst en Grand Prix-paard Montender (Contender x Burggraaf) is overleden. Haras du Bois Margot maakte op haar Facebook pagina het overlijden bekend. Het fokproduct van Johnny Visschedijk uit De Lutte stierf door ouderdomsverschijnselen, hij werd 24 jaar oud.

De sportcarrière van Montender onder Marco Kutscher was ongekend succesvol. In 2004 won de combinatie zowel brons met het team als individueel op de Olympische Spelen in Athene en op het Europees kampioenschap in San Patrignano 2005 won Montender zowel goud individueel als met het team.

Duits kampioen

Daarnaast was er een vijfde plaats in de Wereldbekerfinale in Milaan (2005) en werd hij in 2003 al tot Duits kampioen bekroond en in 2005 als reservekampioen. Zijn laatste optreden in de ring dateert van 2009, toen hij met Henrik von Eckermann ervoor zorgde dat Zweden niet degradeerde uit de Top League.

Monte Bellini

De topsport had altijd prioriteit, dus Montender werd aanvankelijk slechts beperkt ingezet voor de fokkerij. Zijn eerste nakomelingen uit 2001 en 2002 zien we echter met succes terug in de Grand Prix ring, waaronder tweevoudig Bundeschampionat-winnaar Monte Bellini die in de internationale sport furore maakte onder Philipp Weishaupt.

Toveks Mary Lou

In de fokkerij zijn inmiddels verschillende zonen van hem goedgekeurd. Naast Monte Bellini is dat Montendro I, de vader van Henrik von Eckermans toppaard Toveks Mary Lou. Het KWPN keurde Back Gammon goed, maar de hengst overleed op jonge leeftijd.

Montender vertrok in 2013 naar Frankrijk waar hij ter dekking kwam op Haras du Bois Margot waar hij gisteren overleed.

Bron Grandprix-replay/Facebook

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook