Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Zerlin M verkocht aan Home Farm Stallions

Marlon Módolo Zanotelli met ZerlinFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Enda Carroll van Ashford Farm heeft zijn veertienjarige KWPN-hengst Zerlin M verkocht aan de Britse hengstenhouderij Home Farm Stallions. Tegen World of Showjumping vertelde Carroll dat de zoon van Berlin daar het boegbeeld van de stal zal zijn en een aanvulling is voor het fokprogramma. 

Zerlin M werd in 2004 geboren bij Ad de Jong uit Wouwse Plantage. Als driejarige werd de zoon van Berlin al aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek. Eind 2007 nam Zerlin deel aan het najaarsonderzoek, maar slaagde destijds niet.

Jos Lansink

De hengst ging de springsport in werd een van de succesvolste KWPN’ers. Zerlin genoot zijn opleiding aanvankelijk op Stal Schep en werd internationaal verder opgeleid door Jos Lansink. Die droeg begin 2015 de teugels over aan Marlon Módolo Zanotelli. In dat jaar kreeg Zerlin ook de erkenning van het KWPN. Onder Zanotelli sprong de donkerbruine hengst sprong toen naar niet minder dan veertien (!) top 5-klasseringen op topconcoursen als Bordeaux, Göteborg, Den Bosch, Miami, Antwerpen en Nörten-Hardenberg.

De Amerikaan Michael Hughes klom in 2017 in het zadel van Zerlin en was ook diverse malen boven aan het scorebord te vinden.

‘Ongelooflijk paard’

Aan World of Showjumping verklaarde Enda Carroll van Ashford Farm: “Zerlin was een ongelooflijk paard voor ons team, eerst met Marlon Módolo Zanotelli en daarna onder Michael Hughes. Hij was een echte winnaar en was geen makkelijk beslissing om hem te verkopen, maar ik geloof dat het wel de goede is. Op Home Farm Stallions wordt hij het boegbeeld van de stoeterij en het fokprogramma. Eigenaar Spencer Golding heeft hoge verwachtingen voor de toekomst.”

Bron World of Showjumping

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook