Ga naar hoofdinhoud

Lars Kersten vijfde in GP kwalificatie Rouen

Lars Kersten met Emmerton, hier in Rotterdam. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de tweede kwalificatie voor de 4* Grand Prix in Rouen reed Lars Kersten gisteren de veertienjarige KWPN'er Emmerton (v. Silvio I) met een foutloze barrage naar de vijfde plaats. In de strijd om de eerste plaats versloeg Laurent Goffinet met Atome des Étisses (v. Mylord Carthago) Pénélope Leprevost, die met Texas (v. Tornesch) de eerste kwalificatie al had gewonnen.

Negen combinaties hadden zich voor de barrage van de 1,50m-rubriek geplaatst. Lars Kersten was de eerste die een foutloze ronde reed met de Silvio I-zoon Emmerton. Zijn tijd van 43,99 seconden was niet snel genoeg om bovenaan te eindigen, maar leverde wel de vijfde plek op.

Niklaus Rutschi dook als eerste onder de tijd van Kersten door en de 37,20 seconden bleek uiteindelijk genoeg voor de derde plaats. Pénélope Leprevost zette de boel op scherp door met Texas foutloos te blijven in 36,87 seconden. Het leek alsof ze haar tweede zege binnen zou halen maar daar stak Laurent Goffinet een stokje voor. De Fransman stuurde de twaalfjarige Franse hengst Atome des Étisses foutloos in 35,27 seconden naar de eerste plek.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.