Ga naar hoofdinhoud

Lars Kuster: ‘Nu ik minder paarden rijd, merk ik dat ik er meer focus op heb’

Lars Kuster met Idylle of Romance (Andiamo Z). Foto Digishots

Met Idylle of Romance (v. Andiamo Z) won Lars Kuster gisteravond het hoofnummer op Jumping de Achterhoek in Lichtenvoorde. De ruiter wist in het 1.45m direct op tijd meerdere keren een galopsprong weg te laten met de tienjarige merrie. “Ja, dit parcours lag mijn merrie helemaal.”

Het zijn misschien niet de meest spannende rubrieken op de openingsdag van een internationaal concours, toch werd volop gestreden om de hoogste plaatsen. Felix Hassmann uit Duitsland, altijd garant voor een snelle rit, had goede kaarten in handen op de Holsteiner hengst Quiwitino WZ (v. Quiwi Dream), maar het 1.45m direct op tijd bleef in Gelderland, bij Lars Kuster. Kuster: “Ik wist dat als ik goed rijd en voorwaarts in het ritme blijf, dat we kans maakten. Ze is in vorm. We werden kortgeleden al vierde in de 1.55m Grote Prijs in Opglabbeek en ik denk dat ik haar zondagmiddag ook in de Grote Prijs start.”

Niet te koop

Het bijzondere aan Idylle of Romance is dat ze niet bij Lars Kuster op stal staat, maar bij haar fokster en eigenaresse Alice Schuurman in Elst. “Zij houdt haar zelf in conditie en brengt haar voor de trainingen. Gelukkig voor mij wil ze niet verkopen, dus ik hoop haar verder op te bouwen voor het hogere werk”, vertelt Lars Kuster, die als ruiter een stapje terug heeft gezet en de paarden – “Ik rijd er drie tot vier per dag” – combineert met zijn vaders bedrijf Kuster Olie. “Ik zit om half 7 ’s ochtends op de eerste, ben rond half 10 klaar met rijden en ga dan naar de zaak tot een uur of zes, zeven. Die combinatie gaat goed. Nu ik minder paarden rijd, merk ik dat ik er meer focus op heb en dat uit zich denk ik wel in goede resultaten. Ik heb een paar paarden voor de hogere rubrieken en daar moet ik nog maar even van genieten.”

Alles goed geregeld

Idylle of Romance ontwikkelt zich in elk geval goed, vindt Lars Kuster. “Ze heeft alle vermogen en begint ook sneller te worden, dat heeft ze vandaag laten zien. Ze doet graag haar best. Het is sowieso weer fijn rijden hier op Jumping de Achterhoek. De tribunes zijn wat kleiner, maar daardoor is de piste drie meter breder voor ons en dat merk je meteen in positieve zin. Super parcoursen hier, alles goed geregeld en tot in de puntjes verzorgd. Het is fijn om hier te zijn. Bijna een thuiswedstrijd met veel bekenden, er zal komende dagen nog veel meer publiek komen.”

Bron Persbericht Jumping de Achterhoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.