Ga naar hoofdinhoud

Leopold van Asten: ‘Ik heb wat geprobeerd, maar Beauty voelde een beetje leeg’

Leopold van Asten met VDL Groep Beauty - Foto: GCL/Stefano Grasso

Leopold van Asten reed gisteren in Berlijn naar een knappe derde plaats met VDL Groep Beauty (v. For Pleasure), achter Duitsers Christian Ahlmann en Simone Blum. De stalruiter van Stoeterij Duyselshof is desalniettemin zeer tevreden over de elfjarige merrie: "Vooral in de eerste omloop sprong ze super. Daarna moest ik als eerste de barrage in, dan weet je dat je wat moet proberen. Dat deed ik, maar Beauty voelde een beetje leeg. Ik had direct een fout en de concentratie was daarna weg." 


Frank Rothenberger had de ruiters geen makkelijke opgave voorgeschoteld in de Global Champions Tour Grote Prijs van Berlijn. Daarom is Van Asten ook zeer tevreden met zijn derde plaats: “Ze gaf het hele weekend een goed gevoel en heeft het super gedaan.”

Ahlmann wint voor eigen publiek

Winnaar Christian Ahlmann is ontzettend blij met zijn overwinning: “Ik ben heel, heel gelukkig. Ik stijg in de ranking en ik ben als Duitser echt blij met dit concours met fantastische supporters. Het was plezierig om hier te rijden. Na zijn wedstrijdpauze was het ook goed om hier met Codex One te zijn, het is pas zijn derde wedstrijd sindsdien. Hij sprong bijzonder goed. In iedere ring voelt hij zich thuis en in de barrage wist hij wat hem te doen stond. Simone heeft ook briljant gereden. Haar paard is echt snel. Ik wist dat ik risico’s moest nemen. Codex was een beetje moe maar hij sprong net als anders. Het is een vechter en dat maakt hem speciaal.”

Duits kampioene Simone Blum meldt zich internationaal aan de top

De regerend Duits kampioene Simone Blum meldt zich met DSP Alice met deze tweede plaats in het topdeelnemersveld internationaal aan de top. “Dit is tot nu toe een fantastisch jaar. Ik won het Duitse Kampioenschap en dat ik hier vervolgens mocht rijden was al een cadeau. Deze tweede plaats is ongelooflijk. Ik denk dat iedereen Alice mee naar huis wil nemen. Ze is een geweldig paard. Zo vol power, ze is een echte vechter.”

Klassementsleider Harrie Smolders: ‘Het wordt nog spannend’

Harrie Smolders gaat nog steeds aan de leiding in het klassement en pakte in Berlijn ook weer punten, maar Zorzi en Ahlmann komen dichtbij: “Ik ben blij met hoe het vandaag is gegaan. Het was pas mijn tweede wedstrijd met Capital Colnardo, we moeten elkaar nog wat beter leren kennen. Ik heb mijn positie in het algemeen klassement wat verbeterd, maar Zorzi en Ahlmann komen dichterbij. Het wordt nog spannend zo richting het einde van dit seizoen.”

Lees ook:

http://www.horses.nl/sport/smolders-behoudt-leiding-global-champions-tour/

http://www.horses.nl/sport/grote-prijs-ahlmann-asten-op-podium/

Bron: Persbericht/Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Leopold van Asten: ‘Ik heb wat geprobeerd, maar Beauty voelde een beetje leeg’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook