Ga naar hoofdinhoud

Lest best Maikel van der Vleuten en Arera C in Oslo

Maikel van der Vleuten en Arera C

In de eerste 5*-proef van de zaterdag in Oslo kwam Maikel van der Vleuten als laatste in de ring met de Indoctro-dochter Arera C. Met een geweldige ronde wist Van der Vleuten zijn merrie een halve seconde sneller over de finishlijn te sturen dan de thuisamazone Lisa Ulven met Quiet Easy (v. Quidam's Rubin) en schreef de 1,45m-rubriek op zijn naam.

Veertig deelnemers stonden op de startlijst van de 1,45-proef direct op fouten en tijd. Halverwege de proef was het Lisa Ulven die op Quiet Easy voor eigen publiek 65,91 seconden op de klokken had gezet. De Noorse bleef hiermee aan de leiding totdat Maikel van de Vleuten als laatste in de ring kwam.

Met de dertienjarige Arera C, die bekent staat om haar natuurlijke snelheid, wist Van der Vleuten toch nog een halve seconde sneller te rijden. Als laatste ruiter pakte hij de winst in 65,41 seconden. Achter Ulven kwam de Zweedse  Petronella Andersson met de negenjarige KWPN’er Eclatant (v. Berlin) op de derde plaats in 66,70 seconden.

Op de vierde plaats kwam ook een KWPN’er, de tienjarige merrie Sig Debalia (v. Zürich) onder de Italiaan Michael Cristofoletti. Geir Gulliksen maakte de top vijf vol op Edesa S Banjan (v. Toulon).

Jur Vrieling kreeg met Dallas VDL (v. Douglas) zes strafpunten en eindigde als 30ste. Gisteravond had hij meer succes op Zypern III (v. Casall) met een vierde plaats in de 1,50m hoofdrubriek. Shane Breen won de proef met Golden Hawk (v. Vigo d’Arsouilles). Maikel van de Vleuten reed de KWPN-hengst Verdi TN (v. Quidam de Revel) met een uitstekende nulronde naar zesde plek.

Met Dallas pakte Vrieling gisteravond nog een gedeelde eerste plaats in de puissance. Samen met de Zwitser Arthur Gustavo da Silva en Clash II Heldenlaan Z (v. Clinton) bleef hij tot en met de vierde ronde foutloos.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook