Ga naar hoofdinhoud

Kent Farrington leert Europa barragerijden

Kent Farrington en Voyeur Foto: www.arnd.nl
Met een waanzinnig gevoel om zijn paard op topsnelheid in balans te houden en het springen makkelijk te maken gaf Kent Farrington vanavond les in barrage rijden. De Amerikaan was in de tweede finalewedstrijd om de Wereldbeker met Voyeur een veld van maar liefst 21 combinaties de baas. Veel meer dan voor de tweede keer foutloos blijven konden Maikel van der Vleuten en de zeer goed springende VDL Groep Verdi TN niet doen. De Nederlandse topcombinatie eindigde op de tiende plaats.

Kent Farrington boekte zijn overwinning met de fenomenaal springende Voyeur, zoon van Tolano van ’t Riethof uit een dochter van de internationale merrie Amal. “Onze sport gaat tegenwoordig helemaal over de mate waarin ruiter en paard elkaar begrijpen. Je moet helemaal op elkaar ingespeeld zijn om het verschil te kunnen maken. Voyeur is heel speciaal, hij heeft zijn eigen favoriete tempo van hard galopperen. Dan blijf ik helemaal van hem af, laat hem z’n ding doen. Hoe meer ik eraan kom, hoe minder hij gaat springen.”

Even leek het een complete Amerikaanse party te worden. Maar aan het eind van een lange barrageavond nestelde de olympische kampioenscombinatie Steve Guerdat – Nino des Buissonets zich dan toch tussen Kent Farrington en diens landgenote Beezie Madden met Simon, de titelhouders.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook