Ga naar hoofdinhoud

Loodzware Grand Prix van Warschau voor KWPN’er Naccord Melloni

Twee Poolse springruiters wisten voor eigen publiek de barrage te bereiken van de loodzware 3* Grand Prix van Warschau. Wojciech Wojcianiec zette het winnende resultaat neer op de door Voegersbedrijf Harmsen BV uit Hengelo gefokte Naccord Melloni (v. Nabab de Reve). Wojcianiec versloeg zijn landgenoot Radoslaw Zalewski die ook een nakomeling van Nabab de Reve onder het zadel had, de BWP-merrie Ilatina.

De twee Polen, beiden op nakomelingen van Nabab de Reve, gingen de  strijd aan in de barrage van de 1,55m Grand Prix. Hierin liepen ze allebei een springfout op. Wojciech Wojcianiec was echter met de in Polen goedgekeurde KWPN’er Naccord Melloni duidelijk de snelste. Het paar kwam in 41,72 seconden over de finish. Radoslaw Zalewski deed er met de elfjarige Belgische merrie Ilatina 48,81 seconden over.

Wojcianiec was in Warschau al goed op dreef met de hengst, het paar won ook al de Tabel C. Vorig jaar boekte het paar de nodige successen met onder meer de zege in de GP van Neustadt Dosse en een tweede plek in de GP van Warschau. In de Centraal en Oost Europese league is hij derde geworden.

De league werd gewonnen door Jaroslaw Skrzyczynski. De Pool werd in de Grand Prix vierde met Chacclana (v. Chacco-Blue). Kullo Kender uit Estland liep de barrage mis door een tijdfout met Artas (v. Aromats) en werd derde in de GP en tweede in de Centraal en Oost Europese liga.

Sander Geerink kreeg met Comino (v. Cassini II) twee balken en werd vijftiende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron World of Showjumping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.