Ga naar hoofdinhoud

Maastricht klaar voor wereldtop mennen en springen

Harrie Smolders met Cas 2. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met klinkende namen als Harrie Smolders, Maikel van der Vleuten, Jeroen Dubbeldam, Olivier Philippaerts, Jérôme Guery, Ludger Beerbaum, Shane Breen, Dani Waldman en Kevin Staut op de startlijst belooft Jumping Maastricht mooie springsport. Maar ook de wereldbekeretappe bij het vierspanmennen gaat veel spektakel opleveren. Jumping Indoor Maastricht vindt plaats van 8 t/m 10 november 2019.

De Nederlandse toppers IJsbrand en Bram Chardon -regerend wereldbekerwinnaar en regerend Europees kampioen – en de winnaar van vorig jaar, Koos de Ronde, nemen het op tegen meervoudig wereldbekerwinnaar Boyd Excell uit Australië en de Belg Glenn Geerts. Daarnaast heeft Limburg een primeur. Ongelooflijk maar waar: de Duitse Mareike Harm is de eerste vrouwelijke deelneemster ooit in een wereldbekerwedstrijd vierspanrijden. De Limburgse parcoursbouwer Jeroen Houterman zal zeker een spectaculaire en daarmee spannende wedstrijd ontwerpen.

Springen: 43 internationale ruiters uit 11 landen

Voor Nederland starten onder meer Harrie Smolders, de huidige nummer 11 van de FEI wereldranglijst,  Maikel en Eric van der Vleuten, Jeroen Dubbeldam, Willem Greve, Jur Vrieling, Gerco Schröder, Doron Kuijpers, Henk van de Pol, Leopold van Asten en Frank Schutter in Maastricht. De Grote Prijs van Maastricht op zondagmiddag 10 november is de apotheose. Op viersterrenniveau staan de hindernissen dan op een hoogte van 1.60m. Hier tekent Limburger Louis Konickx voor de parcoursbouw.

Belangrijkste programma onderdelen JIM 2019

Vrijdag 8 november
21.45 uur World Cup vierspannen

Zaterdag 9 november
21.45 uur World Cup vierspannen

Zondag 10 november
15.30 uur CSI4* Grand Prix of Maastricht

 

Wedstrijdschema

Website Jumping Indoor Maastricht

Bron: Jumping Indoor Maastricht / KNHS / Horses.nl

2 reacties op “Maastricht klaar voor wereldtop mennen en springen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook