Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten: ‘Ik had het geluk aan mijn kant’

Maikel van der Vleuten en Beauville Z in Kronenberg. Foto: Eva van den Adel.

“Ik had gedacht dat het sneller kon”, vertelt de winnaar van de twee ster Grote Prijs in de Peelbergen. Maikel van der Vleuten en Beauville Z (v. Bustique) finishten na een vloeiende barragerit in de snelste tijd. Met Marcus Ehning nog te gaan, was het even spannend, maar de Duitse geweldenaar kon het feest niet meer verstoren.

“Ik had zelf Marcus als winnaar getipt. Maar ik had vandaag het geluk aan mijn zijde”, zei Van der Vleuten na afloop.

Van de zestig combinaties geraakten er twaalf in de barrage van de 1.45m proef. Met daarin vier Nederlanders was de hoop op een topklassering niet ijdel, maar enkel Van der Vleuten schaarde zich bij de top vijf. Patrick Lemmen kreeg met Eline Maria M (v. Diamant de Semilly) een balk aan de benen, terwijl Mel Thijssen en Michael Greeve allebei niet ongeschonden uit de dubbel en de bocht naar de  laatste steil kwamen.

Eigen manier

Met de negenjarige Bustique-ruin Beauville Z klaarde Van der Vleuten zijn huzarenstukje in 41.41 seconden. “Er stond een mooie proef”, gaat de Brabander verder. “Net aan de maat met een toegestane tijd om rekening mee te houden. Met die tijd in mijn achterhoofd waren de laatste twee sprongen in de basisproef wat hectisch. Dat had niet gehoeven, ik zat nog drie seconden binnen de tijd. Beauville springt de afgelopen vijf concoursen alleen maar foutloze rondes. Hij doet dat op zijn eigen manier, maar wel super!”.

Onnodige fout

De getipte winnaar, Marcus Ehning, kreeg een onnodige fout op de insprong van de dubbel met Calido I-merrie Calanda 42. De Duitster reed rustig door en klasseerde zich als negende. In 41.74 miste Ier Jack O’Donohue de zege nipt met Epleaser van’t Heike-merrie Kamara van’t Heike. Met SF-hengst Varihoka du Temple werd Patrick Stuhlmeyer voor Duitsland in 42.69 derde. Chanyon (v. Chacco-Blue) hielp zijn Japanse ruiter Daisuke Fukushima in 43.20 aan de vierde plaats. Deens amazone Maria Hjorth  Frederiksen eindigde met Duble (v. Diamant de Semilly) als vijfde in 43.65 seconden.

Uitslagen

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook