Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten over kerst CSI De Peelbergen: ‘Mooi dat deze erbij komt’

Maikel van der Vleuten met VDL Groep Quatro. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De komende twee weken staat het Equestrian Centre de Peelbergen in het teken van de Autumn Tour. Waarna er in november nog een tweeweeks CSI op het programma staat, maar daar blijft het dit jaar niet bij. De organisatie heeft van 19 tot en met 22 december een extra concours toegevoegd aan de kalender. Een goede zet volgens Maikel van der Vleuten: “Als er ergens anders een CSI wegvalt, dan is het mooi dat deze erbij komt in Kronenberg”.

Het eerste internationale indoor concours na het buitenseizoen bij De Peelbergen kan de komende twee weken rekenen op deelname van de lokale en mondiale springtop. Van co-founder Stal van der Vleuten rijden zowel Maikel als zijn vader Eric mee volgende week mee. “Ik rijd deze week de wereldbekerwedstrijd in Helsinki, mijn vader start op Jumping Zwolle. Het weekend erop zijn we, met nog een Franse pupil die in de CSI1* meerijdt, in Kronenberg”, vertelt Van der Vleuten die momenteel op de negentiende plaats van de wereldranglijst staat.

Zes ruiters uit top 50

Naast bekende Nederlandse ruiters, waaronder tevens Gerco Schröder, prijken voor onze buurlanden Duits olympisch medaillist Christian Ahlmann en Tryon-kandidaat Phillip Weishaupt op de deelnemerslijst. Jos Verlooy, die voor België wel daadwerkelijk vorige maand afreisde naar de Wereldruiterspelen in Amerika, verschijnt ook aan de start. Voor Ierland is Darrah Kenny van de partij en voor Groot-Brittannië zal topruiter Scott Brash aankomend weekend al te zien zijn in Kronenberg. Daarmee springen deze Autumn Tour maar liefst zes ruiters uit de top 50 van de wereld mee.

Zat belangstelling

“Ik denk dat er voor de meeste twee sterren concoursen zat belangstelling is. Zowel in Nederland als in België. Voor ruiters zoals genoemd, is het een goede afwisseling om tussen grote concoursen of wereldbekerwedstrijden met de minder ervaren of jonge paarden naar een CSI2*-wedstrijd als deze te gaan. Daar leren de paarden van en de ruiters leren weer meer over de potentie van die paarden. Daarbij ligt De Peelbergen heel centraal, dus zowel voor ruiters uit de buurt als op doorreis is het makkelijk aanrijden”, besluit Van der Vleuten.

Meer informatie

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook