Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten pakt derde plaats in Longines Speed Challenge

Maikel van der Vleuten, VDL Groep Eureka
Foto De Paardenkrant

Gisteravond nam Maikel van der Vleuten het op tegen de andere Masters in de hoog gedoteerde Speed Challenge in Parijs. Hij finishte met zijn merrie VDL Groep Eureka (v. Chin Chin ) binnen een tijd van 63.64 seconden als derde, iets meer dan een halve seconde later dan de winnaar.

“Ik reed een goeie proef, maar de andere mannen waren gewoon net even sneller”, zei Maikel na afloop. “ Mijn paarden verkeren in uitstekende vorm, dus dat is een goed teken.”

De eerste podiumplaats was voor de Brit Scott Brash met Bon Ami (v. Pavarotti van de Helle). Met 63.26 seconden op de teller was hij bijzonder in zijn nopjes. ”Deze competitie is geweldig. Het is voor het publiek heel interessant om de snelste paarden ter wereld te kunnen zien strijden. Het is de eerste keer dat ik deelneem aan de Gucci Masters in Parijs en het voelt goed hier te winnen.”

Simon Delestre eindigde  tussen de jonge ruiters in als tweede met 63.60 seconden op de klok. Met Whisper (v. Gentleman) had de Fransman een reële kans op het winnaarslint, maar de wendingen van zijn vlugge merrie waren net niet snel genoeg.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

Bron: Horses / Gucci Masters

Eén reactie op “Maikel van der Vleuten pakt derde plaats in Longines Speed Challenge

  • Barbara Lancel

    Gefeliciteerd Maikel, sinds we bij jullie op stal zijn geweest(11 jaar geleden) volgen we je, heel leuk om je groei te zien. Zelfs mijn niet paardgerichte echtgenoot zit op het puntje van zijn stoel als jij binnen komt. We gaan nog heel veel van je ritten genieten dat weet ik zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook