Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten oppermachtig in Grote Prijs Kronenberg

Maikel van der Vleuten - Salomon - Equestrian Centre de Peelbergen

“Ik stond ervan de kijken dat er zoveel nullers waren”, begint Maikel van der Vleuten na het winnen van de 1.45m slotrubriek van de eerste week van de Peelbergen Winter Tour. Uit een barrageveld van 17 deelnemers troefde de Brabander Italiaan Emanuele Camilli met Emperio van ’t Roosakker en Leopold van Asten met VDL Groep Zidane af.

“Ik vind Henk Linders een goede parcoursbouwer en er stond vanmiddag geen makkelijke proef. Maar qua hoogte en moeilijkheidsgraad is hij aan regels gebonden en het moet wel een tweester rubriek blijven”, vertelt de winnaar over de Grote Prijs waar hij de elfjarige Salomon voor gezadeld had. Na 60 combinaties in de basisomloop, waarbij vooral de insprong van de dubbelsprong vaak niet intact bleef, kreeg het publiek barrageritten voorgeschoteld van Nederlandse toppers en niemand minder dan Laura Kraut.

Van Asten tevreden
Olympisch amazone Kraut won eerder op de dag het 1.35m, nu nam de Amerikaanse na een vlugge maar behouden vaart genoegen met de vierde plaats. Met Verdi-telg Viper Vrombautshoeve Z klokte ze 35.23 seconden. Die tijd wist Van Asten te verbeteren door onder de 35 seconden grens te duiken. Na zijn GP-winst van een week eerder in Lier met Zidane liet de voormalig Nederlands Kampioen de chronometer stoppen in 34.55 seconden. Van Asten was zichtbaar tevreden met zijn uiteindelijke resultaat van plaats nummer drie.

Soepel bochtenwerk
Dat ook de 34 seconden grens voorbijgesneld kon worden liet Emanuele Camilli zien. Hij herhaalde klassering in de kwalificatieproef op vrijdag. Ook nu stuurde de Italiaan Emperio van ’t Roosakker naar de tweede tijd, nu in 33.99 seconden. Van der Vleuten liet vervolgens iets soepeler bochtenwerk zien met Stolzenberg-nazaat Salomon. In de laatste lijn kreeg hij zijn eerste afstand voor elkaar en had zo 0.55 seconden minder op de teller, tot grote vreugde van het massaal toegestroomde publiek.

Betrokken
“Ik rijd dit paard nu zo’n twee jaar. Ik heb hem overgenomen van mijn vader en hij heeft nu een aantal aardige successen op naam staan. Ik heb hier op de Peelbergen alle dagen fijn gereden en hoe betrokken het publiek vanmiddag was, dat vind ik altijd nog mooi om te zien. Dat het toevallig een keer een concours dichtbij huis is, dat is ook wel een keer fijn.”

Het Equestrian Centre de Peelbergen maakt zich nu op voor de tweede week van de Winter Tour die aanstaande donderdag aanvangt.

Voor alle uitslagen klik u hier.

Bron: persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook