Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten pakt eerste prijs wereldbeker wedstrijd in Oslo

Maikel van der Vleuten met VDL Groep Quatro Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Maikel van der Vleuten heeft op de eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen bijzonder goed gepresteerd door de 1,45 m rubriek van het CSI5* in Oslo te winnen. Hij passeerde met VDL Groep Quatro de finish in 52,89 seconden en dat was 0,20 seconden sneller dan Daniel Deusser met Cornet d' Amour. Mooi detail is dat Maikels' vader ook supergoed reed: Eric van der Vleuten werd derde met Quivive S Z.

Waar het gisteravond net niet lukte om het 1,50 m te winnen en Leopold van Asten bovenaan kwam te staan, slaagde Maikel van der Vleuten daar vandaag wel in. De verschillen tussen de beste ruiters waren echter miniem. In totaal bleven elf combinaties foutloos. De Spanjaard Manuel Fernandez Saro reed bijvoorbeeld nog geen twee seconden langzamer en werd vierde.

Eindspurt ontbrak

Leopold van Asten startte VDL Groep Zidane. De Heartbreaker-zoon ging als een speer over de oxers en steilsprongen en kwam zonder strafpunten uit het parcours maar zijn tijd van 67,35 seconden kon niet tippen aan die van Maikel van der Vleuten.

 

Uitslagen

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook