Ga naar hoofdinhoud

Marc Houtzager grijpt net naast zege in Grote Prijs

Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero. Foto: Stefano Grasso / GCL

In de spannende barrage van de hoofdrubriek op vrijdagavond op CSI Basel bemachtigde Marc Houtzager de tweede plaats. Met de Quidam de Revel-zoon Sterrehof's Calimero eindigde hij slechts vierhonderdste van een seconde achter winnaar Niels Bruynseels met Delux van T&L (Toulon x Landetto). Maikel van der Vleuten zette met KWPN-hengst Verdi TN een foutloze rit neer en eindigde net buiten de top vijf.

In het basisparcours hielden veertien combinaties schone lui en verdienden daarmee een startbewijs voor de barrage. Acht daarvan bleven wederom foutloos en legden elkaar het vuur aan de schenen: de als achtste geplaatste Eduardo Alvarez Aznar was met 39,95 seconden op de teller slechts drie seconden langzamer dan de winnaar.

Top drie voor Rozier

Fransman Philippe Rozier en de Italiaanse ruiter Emanuele Gaudiano voorkwamen dat Bertram Allen met de Kannan-dochter Molly Malone V een plaats in de top drie wist te bemachtigen. Rozier zadelde Cristallo I Lm (Casall x Corofino I) en klokte 37,47 seconden, waarmee hij een fractie sneller was dan Gaudiano en Chalou (Chacco Blue x Baloubet du Rouet).

Van Asten

Leopold van Asten deed met VDL Groep Miss Untouchable (Chacco Blue x Aldatus) goede zaken in het basisparcours, maar moest in de barrage een balk incasseren en eindigde als snelste met vier strafpunten op de negende positie.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Marc Houtzager grijpt net naast zege in Grote Prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook