Ga naar hoofdinhoud

Marc Houtzager knap derde in loodzware GP Aken

Gregory Wathelet - Coree, (c) Arnd Bronkhorst

Naar goede gewoonte staat het nergens zo hoog en zo breed als in de GP van Aken. Veertig van de beste combinaties stonden aan de start van de eerste omloop. Slechts zeven deden het zonder fouten. Vier van hen bleken na twee omlopen nog steeds met nul strafpunten te staan. Een barrage moest dus uitsluitsel brengen. Daarin was Grégory Wathelet met Corée de Hus (v. Cornet Obolensky) de snelste. Marc Houtzager reed op safe en eindigde knap derde.

Zeven combinaties klaarden de klus van Frank Rothenberg in de eerste omloop zonder fouten en behielden dus uitzicht op een prestigieuze overwinning in de GP van Aken. Onder hen twee Nederlanders, Frank Schuttert met toekomsttroef Chianti’s Champion (v. Champion du Lys) en ook Marc Houtzager (Sterrehof’s Calimero, v. Quidam de Revel), die beiden met een oogstrelend rondje foutloos door de finishlijn kwamen.

Tweede omloop

De tweede omloop eiste nog drie slachtoffers bij de zeven reeds foutlozen. Geen barrage dus voor de jonge Duitse Laura Klaphake en haar al even jonge Catch Me If You Can (v. Catoki). Geen barrage ook voor ervaren rot en Olympisch bronzen medaillewinnaar Eric Lamaze op Fine Lady 5 (v. Forsyth FRH). De laatste die net voor de barrage sneuvelde was Frank Schuttert.

Snel, sneller, snelst

Wel in de barrage, Marc Houtzager, die als eerste in de ring moest en een veilig foutloos rondje neerzette. De derde plaats was zijn deel. Daarna was het de beurt aan de Portugese Luciana Diniz en haar razendsnelle Fit For Fun (v. For Pleasure). Zij verbeterden de tijd van Houtzager met zes seconden en deden een eerste gooi naar winst. De volgende in de ring was de Belg Grégory Wathelet, al heel het seizoen in topvorm. Hij nam alle risico’s en snelde met zijn schimmelmerrie Corée nog net iets vlugger door de finishlijn. Laura Kraut en Zeremonie (v. Cero) mochten als laatste starten, maar een balk en een tragere tijd dan winnaar Wathelet brachten hen op de vierde plaats. Met een tijdsfout in elke manche mocht Andreas Kreuzer zich met Calvilot (v. Calvaro Z) als vijfde opstellen.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Herbekijk hier de volledige GP:

Bron: Paardenkrant-horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Marc Houtzager knap derde in loodzware GP Aken

 • marcel dufour

  Geweldige prestatie van Mark en zijn Calimero.

  Dat maakt dat de eerste 3 plaatsen van het EK team volgende maand zeker zijn.

  1. Smolders
  2. Houtzager
  3. Vrieling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook