Ga naar hoofdinhoud

Marcelle Hokse en Example winnen 1,40m in Lier

Op de openingsdag van het CSI2* in Lier ging Marcelle Hokse er met de overwinning in de 1,40m-proef vandoor. De amazone uit Overijssel was al in de winning mood met haar paard Example (v. Ultimo). Afgelopen weekend won het paar nog de Grote Prijs van Balkbrug. In de kwalificatie voor de Grote Prijs van Lier bleef Hokse vijf Belgische ruiters voor. In de tweede 1,40m-groep won de in Nederland woonachtige Erika Lickhammer-van Helmond op Toupie du Quesnoy (v. Ogrion des Champs).

Marcelle Hokse was in de eerste 1,40m-groep de enige die in de tweede fase onder de 23 seconden dook. In 22,89 snelde ze met de tienjarige Ultimo-zoon Example over de finish. Na haar volgden in de uitslag vijf Belgen waarvan Jeroen Appelen op Grappeloup van het Reenhof (v. Larino) in 23,60 seconden de tweede plaats opeiste. Derde werd Jens Vandenberk op de KWPN’er Esprit (v. Sir Scandic) in 23,69 seconden.

Tweede groep

In de tweede groep ging de zege naar de in Asten woonachtige Erika Lickhammer-van Helmond. De Zweedse klokte met Toupie du Quesnoy een tijd van 25,28 seconden en was daarmee twee tiende sneller dan Wilm Vermeir met Darcotique Van ’t Meulenhof (v. Marius Claudius). Henk Frederiks was met een zesde plaats de beste Nederlander. Hij had de twaalfjarige Carel van Donderen (v. Acolino) onder het zadel.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook