Ga naar hoofdinhoud

Martin Fuchs nipt naar de winst in 1.55m kwalificatie Wellington

Martin Fuchs, hier met The Sinner. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het Winter Equestrian Festival in Wellington was vandaag Martin Fuchs de grote overwinnaar. De Zwitser pakte de winst na een zeer strakke barrage ronde en dook 0.05 seconden onder de tijd van de nummer twee in de Grote Prijs kwalificatie rubriek. Fuchs werd op het podium vergezeld door Amanda Derbyshire en Mario Deslauriers.

13 combinaties plaatsten zich voor de barrage van het 1.55m, waarvan er 12 wederom aan de start verschenen. Martin Fuchs kwam als snelste uit de bus en schreef de met 137.000 dollar (bijna 127.000 euro) gedoteerde 5* rubriek op zijn naam. De Zwitser stuurde Stalando 2 (v.Stakkatol) zeer snel rond in 40.70 seconden en greep hiermee de overwinning. Enkel de Amerikaanse Speedy Gonzales Kent Farrington wist sneller te rijden. Farrington stuurde Creedance (v.Lord Z) rond in 40.08 seconden, maar tikte onderweg een balk uit de lepels en werd negende.

Top van het klassement

Amanda Derbyshire moest met Luibanta BH (v.Luidam) haar meerdere erkennen in Fuchs. De Britse eindigde nipt als tweede met een tijd van 40.75 seconden. Routinier Mario Deslauriers, ooit de jongste winnaar van een wereldbeker als 19-jarige, staat als 55-jarige nog sterk zijn mannetje in het jonge deelnemersveld. De Canadees pakte met Amsterdam 27 (v.Catoki) een derde prijs met een tijd van 41.29 seconden. De Amerikaan Alex Granato (Carlchen W) en de Ier Jordan Coyle (Essenar Crixus) bezetten de plaatsen vier en vijf.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook