Ga naar hoofdinhoud

McLain Ward wint opnieuw met paard Reed Kessler

McLain Ward en Tradition de la Roque Foto Phelps Sports/Taylor Rains
Opnieuw was McLain Ward de beste in de hoofdrubriek op de American Gold Cup in Old Salem en opnieuw met een paard van Reed Kessler. Nadat hij vrijdag met Contagious (v. Contagio) de kwalificatie voor de Gold Cup won, was hij gisteravond de allersnelste in de barrage van de 1,50m-rubriek op Tradition de la Roque (v. Kannan) die ook in eigendom is van Kessler.

Elf combinaties gingen de strijd met elkaar aan in de barrage van de 1,50m-rubriek. Mario Deslauriers opende met een foutloze ronde op Amsterdam (v. Catoki) in 38,13 seconden. Die tijd werd direct daarna verbeterd door McLain Wards leerlinge Adrienne Sternlicht. Zij stuurde Fantast (v. Toulon) foutloos over de meet in 38,13 seconden.

Ward foutloos en snel

Deslauriers werd uiteindelijk vierde en Sternlicht derde. De Ier Brian Cournane was nog vier tiende sneller (37,05) met de Ustinov-dochter Penelope Cruz en de tweede plek was voor hem. Niemand kon op tegen het geweld van McLain Ward en de elfjarige merrie Tradition de la Roque. Met het paard van Kessler klokte hij 35,84 seconden en was onbereikbaar voor de rest.

‘Deze is te koop’

Het was pas de tweede wedstrijd van Ward en de dochter van Kannan. Ward: “Zij is ook een paard van Reed Kessler. Deze is te koop. Reed is weer terug op school en de de merrie was een van haar beste Grand Prix-paarden de laatste paar jaar. Ze heeft veel ervaring. Dit is pas mijn tweede wedstrijd met haar en ik ben erg blij met het resultaat.”

McLain Ward had met HH Gigi’s Girl nog een ijzer in het vuur, maar hij kreeg met de dochter van Vingino een balk in de barrage en werd haar negende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht Phelps Sports

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook