Ga naar hoofdinhoud

Mechelen: Razendsnelle Schwizer nipt voor Smolders

Pius Schwizer, hier met Electric Z Foto: Frederic Chehu / www.arnd.nl

In Mechelen werd vanmiddag de Last Chance 1,45m verreden en daarin was het Pius Schwizer die met de overwinning aan de haal ging. 14 combinaties schopten het tot de barrage en vanaf de eerste combinatie barstte de strijd los. De huidige nummer één van de FEI Wereldranglijst, Harrie Smolders, pakte een mooie podiumplaats in de rubriek.

Pieter Devos zette als eerste starter gelijk een tijd neer waar zijn concurrenten zich op stuk konden bijten. De Belg reed zijn Ogano Sitte-nakomeling Jade van de Bisschop foutloos rond in 33,27 seconden en stond daarmee geruime tijd aan de leiding.

Harrie Smolders

Welgeteld zes combinaties stond Pieter Devos aan de leiding toen Harrie Smolders binnen kwam rijden. De Nederlander stuurde de Nabab de Reve-nazaat Zinius super strak rond en klokte 32,16 seconden. Dit bleek uiteindelijk net niet genoeg voor de overwinning, aangezien de razendsnelle Pius Schwizer net één tiende van een seconde onder de tijd van Harrie dook. De Zwitser en zijn Cortney Cox (v.Carlo) verwezen Smolders en Zinius naar de tweede plaats. Achter Smolders eindigde Beerbaum’s stalruiter Christian Kukuk met Botaro (v.Balou du Rouet) op plaats drie en Pieter Devos eindigde uiteindelijk op een vierde plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook