Ga naar hoofdinhoud

Menthago PS en Cascol Z Belgische kampioenen zes- en zevenjarigen

Menthago PS (Messenger x Centadel) en Cascol Z (Casall x Calvaro Z) zijn afgelopen weekend in Lier gehuldigd als de kampioenen bij de jonge springpaarden. De Messenger-zoon won onder Tom Favede het kampioenschap voor zesjarigen. De Zangersheide-hengst Cascol Z pakte de titel bij de zevenjarigen in handen van Dayro Arroyave.

Een barrage met dertien combinaties besliste het kampioenschap bij de zesjarigen. De Fransman Tom Favede in Belgische dienst zette al vroeg de winnende tijd op de klokken met de door Paul Schockemöhle gefokte Menthago PS. Voor de ST Stables was het de derde keer op rij dat ze met een fokproduct van Schockemöhle een winnaar op het BK hadden.

KWPN’er Janacek D

Achter Menthago PS werd Obama vh Ostaayen (Etoulon VDL x Chacco Blue) tweede onder Louis Wauters. Walter Lelie stuurde O Music (Diamant de Sémilly uit de halfzus van Fantomas de Muze) naar het brons. De KWPN’er Janacek D (Quasimodo vd Molendreef x Breitling LS) van Jeroen Dubbeldam en Annelies Vorsselmans werd vierde onder Marilyn Vorsselmans.

Zevenjarigen

Bij de zevenjarigen ging de titel naar de goedgekeurde hengst Cascol Z. De Colombiaan Dayro Arroyave stuurde de zoon van Casall voor eigenaar Stoeterij Zangersheide naar de zege. De hengst komt uit een van oorsprong KWPN merriestam. Uit de lijn komt onder meer het Grand Prix springpaard Larramy die onder Johan Heins en Nelson Pessoa succesvol was.

Meer goedgekeurde hengsten

Het zilver ging naar Etoile vh Neerheide Z (Emerald van’t Ruytershof x Quannan R). Dieter Vermeiren zat in het zadel van de Zangersheide goedgekeurde hengst. De bij het BWP goedgekeurde Holsteiner Carrement J&F Champblanc (Casalito x Cassini) pakte het brons. De hengst werd gereden door Gilles Thomas.

Klik hier voor de uitslag van de zesjarigen en klik hier voor de uitslag van de zevenjarigen.

Bron Studforlife.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook