Molly Ashe imponeert met KWPN merrie D'Arnita in American Gold Cup - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Molly Ashe imponeert met KWPN merrie D’Arnita in American Gold Cup

Molly Ashe en D’Arnita Foto: Taylor Reins/Phelps Sports
Het was een close call maar Molly Ashe pakte vannacht met de tienjarige KWPN merrie D'Arnita (v. Vingino) de overwinning in de 4*-wereldbekerwedstrijd in Old Salem, New York. In de spannende barrage bleef Ashe haar landgenote Margie Goldstein-Engle met de routinier Royce een tiende voor. De gedoodverfde favoriet McLain Ward was op Contagious de allersnelste, maar een balk hield hem van de zege af.

Zeven ijzersterke combinaties, zes Amerikanen en een Ier, begonnen aan de barrage van Alan Wade’s 1,60m-parcours. Er ontbrande een enorme strijd voor de hoofdprijs, er werd steeds sneller gereden.

Engle lang op kop

Lucy Davis beet het spits af en bleef met Caracho (v. Cento) foutloos in 39,30 seconden, na haar gingen de anderen alleen maar sneller. Margie Engle reed er meteen anderhalve seconde vanaf met Royce, haar tijd van 36,85 bleek een moeilijke opgave om te verbeteren. Ook Mattias Tromp dook met Quinta (v. Quidam de Revel) net onder Davis’ tijd.

Ward de allersnelste

Leslie Burr was met Quadam (v. Quite Easy) wel sneller, maar kreeg een balk. Dat overkwam ook McLain Ward die op Contagious (v. Contagio) maar liefst drie seconden sneller ging dan Margie Engle.

Laatste in barrage

Als laatste in de barrage liet Molly Ashe ook geen gras over groeien en met de voorzichtige en snelle D’Arnita bleek ze op de meet een tiende sneller te zijn dan Goldstein-Engle. Ashe: “Het betekent heel veel om zo’n belangrijke wedstrijd te winnen. Vooral met een paard dat Paul Butterworth en ik als jong paard hebben gevonden en zelf naar dit niveau hebben gebracht. Het was haar eerste echte grote wedstrijd.”

‘Ze wil net zo graag winnen als ik’

De tienjarige schimmelmerrie werd gefokt door R. Baas uit Bierum. Als zesjarige kwam de Vingino-dochter D’Arnita bij Molly Ashe. “Ze is een echte vechter, de merrie wil net zo graag winnen als ik!”, aldus de amazone.

Afscheid Rothchild

Voor de wereldbekerwedstrijd werd er officieel afscheid genomen van McLain Wards Rothchild. De zeventienjarige hengst van Artos Z was vanaf 2008 tot een jaar geleden een van Wards toppaarden. Op de American Gold Cup begon Rothchild zijn succesvolle carrière.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Phelps Sports

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook