Ga naar hoofdinhoud

Na Halifax ook Tobago deels in eigendom van Scuderia 1918

Daniel Deusser met Scuderia 1918 Tobago Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Afgelopen december verkocht Stephex Stables de hengst Halifax van het Kluizebos (v.Heartbreaker) voor de helft aan Scuderia 1918, het Italiaanse bedrijf van paardenliefhebbers Emanuele en Maria Anchisi. Nu maakte Stephex op hun Facebook-pagina bekend dat het koppel ook Tobago Z (v.Tangelo vd Zuuthoeve) voor de helft heeft aangekocht.

Beide hengsten zullen voortaan door het leven gaan als Scuderia 1918 Halifax van het Kluizebos en Scuderia 1918 Tobago Z. Halifax won vorig jaar in Rome de 5* Grote Prijs onder het zadel van Lorenzo de Luca. Daarnaast stond het duo in de top van het klassement in de Global Champions Tour etappes van Mexico, Miami, Shanghai, en Cannes.

Tobago Z

Tobago Z zette met ruiter Daniel Deusser onder andere de 1,60m Grand Prix van Lyon op zijn naam, evenals de Wereldbekers van Madrid en Bordeaux. Ook in de GCT was het duo uitermate succesvol. In de wedstrijden in Mexico, Shanghai, Chantilly, Rome en Praag reed Deusser meerdere malen de top vijf van het klassement in met de Tangelo vd Zuuthoeve-nakomeling.

Bron: Horses.nl/Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.