Ga naar hoofdinhoud

Nasser en Babington regeren aan Oost- en Westkust WB league Amerika

Kevin Babington met Shorapur. Foto: Amy Dragoo/ www.arnd.nl

In Amerika is het wereldbekerseizoen begonnen met de 3*-wedstrijd in Sacramento aan de westkust en de 3* in Columbus - Johnstown aan de oostkust. In Sacramento won Nayel Nasser overtuigend de openingsrubriek met  Lucifer V (v. Lord Pezi), aan de andere kant van het land was Kevin Babington de beste op Shorapur (v. Stakkato Gold).

In Sacramento hadden acht ruiters zich geplaatst voor de barrage van de 1,50m hoge kwalificatie voor de Grand Prix. Met een zeer snelle nulronde pakte Nayel Nasser de overwinning. Hij stuurde Lucifer V in 35,83 seconden over de finish, zo’n anderhalve seconde sneller dan de Amerikaanse Karrie Rufer op Mai Tai. Rufer was de afgelopen maand al sterk onderweg met een 2* GP-zege en twee tweede plaatsen op de negenjarige in Westfalen gefokte zoon van Ustinov.

Top vijf

De top vijf werd vol gemaakt door Eduardo Menezes met H5 Quintol (v. Quintender 2), Kenneth Vinther met Colicchio (v. Casall) en Wilhelm Genn op de KWPN’er Bugatti (v. Heartbreaker).

Oostkust

Aan de oostkust ging de openingsrubriek, een tabel A direct op tijd, naar Kevin Babington op de dertienjarige Hannoveraan Shorapur. De Ier was de enige die met een foutloze ronde onder de 70 seconden dook. In 69,15 seconden was de hoofdprijs voor hem.

Rowan Willis in vorm

WK-ganger Rowan Willis (twaalfde in Tryon) werd op de Arko-zoon Shark tweede op ruim anderhalve seconde. De Australiër werd gevolgd door de Amerikanen Katherine Strauss met All In The Game (v. Aachen) en Peter Wylde op Van de Emma (v. Van de Vivaldi). Met respectievelijk 71,98 en 73,39 seconden waren ze ruim langzamer dan de winnaar.

Klik hier voor de uitslag in Sacramento.
Klik hier voor de uitslag in Columbus – Johnstown.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook