Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse pony-team subliem naar overwinning in landenwedstrijd, Children tweede

In Gorla Minore pakte het Nederlandse pony-team de overwinning in de landenwedstrijd. Met een team totaal van 0 strafpunten waren de Nederlanders oppermachtig. De Nederlandse Children werden tweede en moesten enkel het gastland voor zich dulden.

Het team van de pony’s bestond uit Lily Engelsman (Blackwoodland Rock), Liv Huijbregts (Enzovoort Dew Drop), Pam Nieuwenhuis (Zeppe vd IJsseldijk) en Mart IJland (Invisible E van het Juxschot). Engelsman noteerde een totaal van 5 strafpunten (4-1) over de beide ronden, de andere drie teamleden reden allen dubbel foutloos. Een eindscore van nul bracht de Nederlanders de overwinning. Italië werd tweede met 20 strafpunten en Oostenrijk derde met 24 strafpunten.

Children

De landenwedstrijd van de Children werd gewonnen door Italië. Het gastland hield het puntentotaal op nul en pakte daarmee de winst. Voor Nederland reed Emma Bocken dubbel foutloos met Dagma (v.Tangelo vd Zuuthoeve), Nick Nanning werd geëlimineerd in de eerste ronde, maar herpakte zich met Belrose (v.Action Breaker) formidabel en reed foutloos in de tweede manche. Thijmen Vos incasseerde een fout in de eerste manche en reed de tweede ronde foutloos met Theo (v.Talkative). Na een foutloze eerste ronde van Wesley de Boer en Esprit de Pomme (v.Berlin), hoefde de ruiter niet meer in actie te komen doordat zijn teamgenoten allen foutloos reden in de tweede manche. Een tweede plaats was het uiteindelijke resultaat met een totaal van vier strafpunten. Duitsland kwam ook uit op vier strafpunten en eindigde op gelijke hoogte met Nederland.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook