Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse springjeugd succesvol in Lier

Skye Morssinkhof, hier met Carrick 13. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Op het internationale concours voor de jeugd in het Belgische Lier wisten de Nederlandse combinaties in veel rubrieken in de top te eindigen. Vooral voor de zestienjarige Skye Morssinkhof was het een succesvol tournooi. Ze startte bij de junioren met G-Vingino-Blue (v. Zirocco Blue) en haar nieuwe troef Checkpoint Chacco (v. Chacco-Blue).

Morssinkhof kwam half maart voor het eerst met Checkpoint Chacco aan de start in Oliva en behaalde toen al een aantal topklasseringen. In Lier reed Morssinkhof een aantal gecombineerde junioren en U25-rubrieken met de bruine ruin. Zaterdag werden ze in het 1m35 direct op tijd tweede achter de Belg Arnaud Gaublomme en Catch me van’t Glemhof Z (v. CalvaroZ). Vrijdag was de combinatie vijfde in het 1m40 met barrage, dankzij twee nulrondjes. Hier was de overwinning opnieuw voor België , dankzij Caro-belle de Hornois en Idyllis L (v. Andiamo). Ook op donderdag was er een podiumplaats in het 1m30 voor Morssinkhof en Checkpoint Chacco.

Met G-Vingino reed Morssinkhof bovendien in de GP voor junioren naar de tweede plek dankzij twee nulrondes en een snelle barragetijd. Vingino was in de inlooprubriek op donderdag ook al goed op dreef, de combinatie kwam toen op de derde plek uit.

Mooie ponysport

In Lier stonden ook een aantal ponyrubrieken op het programma, waarin ook de oranje combinaties opvielen. Het 1m20 direct op tijd werd vrijdag een Nederlandse overwinning voor Anne Feenstra en Knud van Orchid’s. Ook reden Sanne ter Haar en Milan Morssinkhof naar een mooie derde en vierde plaats in de kleine tour, waarin eveneens Renee Hazeleger en Carlijn Roepel zich klasseerden.

Bij de GP voor ponyruiters op zaterdag was er een vierde plaats voor Yannick Janssen van Grunsven die met Fantasia twee prachtige nulrondes liet noteren. De winst in deze grote prijs over 1m25 ging naar de Britse Katie Power.

Children

Ook in de children-rubrieken waren er goede klasseringen voor de Nederlanders. Vrijdag reed Hilde Veenstra in de Big Tour direct op tijd naar een derde plek met After Pleasure Toltien (v. For Pleasure) en werd ze vijfde met Bikker K (v. Taloubet Z). Zaterdag was er nog een vierde plek voor Milan Morssinkhof en Dartbreaker (v. Heartbreaker) in het 1m10. Deze hengst werd eerder door de Israëlische Daniëlle Goldstein in het 1m50 uitgebracht.

 

Alle uitslagen

Bron: Horses.nl

 

Lees ook: 3*-paard Checkpoint Chacco naar Skye Morssinkhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.