Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse Zwitser Smits troeft Jur Vrieling af in Lanaken

Baltic VDL en Jur Vrieling - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker

De geboren Nederlander en voor Zwitserland rijdende Edwin Smits kaapte zojuist de overwinning weg voor onze landgenoot Jur Vrieling. In het 1,45m twee-fasen parcours was Smits net als gisteren in de 1,40m proef op de Zangersheide Z-Tour iedereen te snel af.

Smits won gisteren met Lantaro von Hof (v.Ladirio von Hof) het 1,40m. Vandaag startte de combinatie in het 1,45m en was het wederom raak. Het duo finishte in 26,22 in de tweede fase en pakte daarmee de overwinning. Alleen Douglas Lindelöw kwam in de buurt van de tijd van Smits. De Zweed klokte met Citti (v.Catoki) 26,06, maar door een fout viel Lindelöw terug in het klassement.

Baltic VDL

Vorig jaar eind van het jaar beleefde Jur Vrieling met Baltic VDL (v.Quaprice Bois Margot) een unicum. Het duo won in de maand november maar liefst vier internationale rubrieken op 1,40m-1,50m niveau. Na een korte pauze van twee maand lijkt Vrieling weer goed op weg dezelfde vorm terug te krijgen, met al twee tweede plaatsen in de 3* van Kronenberg. Vanmiddag kwam de Nederlander met Baltic VDL in Lanaken net tekort voor de winst en moest het duo “weer” genoegen nemen met een tweede plaats. In de 1,40m rubriek eerder vandaag was van de Nederlanders Joey Alberti nog goed voor een zevende plaats met Ekarla van de Horst (v.Canturano).

Zesjarigen

Bij de zesjarigen waren Tom Schellekens, wederom Joey Alberti en Joost Martens goed voor de Nederlandse prijzen. Schellekens viel met zijn Captain Cooper-dochter Isabel net naast het podium op een vierde plaats. Alberti werd met Baltic Love (v.Balou du Rouet) zevende en Martens stuurde Zeppe de Sabette Z (v.Zandor) naar een elfde plaats.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook