Ga naar hoofdinhoud

Net niet voor Smolders en Zinius in openingsproef Miami

Harrie Smolders met Zinius Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de Global Champions Tour openingsronde van de 5* kwam Harrie Smolders net tekort om de overwinning op zijn naam te zetten. Kristen Vanderveen troefde Smolders af in het 1,45m twee-fasen parcours.

Als 30ste starter dook Harrie Smolders met Zinius (v.Nabab de Reve) net negenhonderdste onder de tijd van de op dat moment aan de leiding staande Bassem Mohammed en Argelith Squid (v.Salito). Smolders finishte in 26,58 in de tweede fase en leek af te stevenen op een overwinning.

Roet in het eten

Kristen Vanderveen gooide met Bull Run’s Faustino de Tili (v.Berlin) roet in het eten voor Smolders. De Amerikaanse dook meer dan een seconde onder de tijd van de Nederlander en schreef de openingsproef op haar naam. Smolders werd tweede voor de Qatari Bassem Mohammed. Michael Whitaker (Valmy de la Lande) en Anna Kellnerova (Balguero) werden vierde en vijfde en maakten de top vijf compleet.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook