Ga naar hoofdinhoud

Nicola Philippaerts werkt aan comeback met Chilli Willi na val

Nicola Philippaerts met Chilli Willi. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Acht weken geleden viel Nicola Philippaerts van zijn paard en liep daarbij een schouderblessure op. De ruiter werd met spoed geopereerd en ging een aantal zware weken tegemoet. Intussen werkt de Belg, samen met zijn toppaard Chilli Willi (v.Casall), die er ook even uit was, aan hun comeback. Afgelopen maandag kroop Philippaerts terug in het zadel.

In een interview vertelt de Belgische topruiter: “Hopelijk kan ik nog echt een goed indoor seizoen hebben dit jaar. Mijn plan is om over 3 weken in Lyon de wereldbeker te rijden, we zullen zien of dat gaat lukken.” Nicola vervolgt: “Ik wil toch wel een aantal wereldbekerpunten proberen te behalen voor de wereldbekerfinale.”

Chilli Willi

Ook Chilli Willi moest even met rust om te kunnen herstellen van zijn blessure en de Casall-zoon is nu weer bezig met opbouwen om terug in vorm te komen. Philippaerts wil aankijken hoe het loopt als het duo weer begint en van daar uit een planning maken.

Bekijk hieronder het gehele interview:

Lees ook: Nicola Philippaerts uit de running na val van jong paard

Bron: Philippaerts.be/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook