Ga naar hoofdinhoud

Niels Bruynseels Atleet van het Jaar en Harley vd Bisschop Paard van het Jaar

Niels Bruynseels hier met Gancia de Muze Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Belgische Federatie sloot gisteravond het sportjaar 2018 af met het Equigala. Er werden awards uitgereikt aan onder meer Niels Bruynseels als Atleet van het Jaar en Harley van den Bisschop werd het Belgische Paard van het Jaar 2018. Belgisch kampioen junioren Simon Morssinkhof werd uitgeroepen tot Rookie van het Jaar.

Niels Bruynseels werd door zijn goede prestaties gekroond tot Atleet van het Jaar. Hij won de 5* Grand Prix’ van Den Bosch, Knokke (beide met Gancia de Muze) en Waregem (met Lady Cracotte). Ook was hij lid van het Belgische team dat de finale van de Nations Cup in Barcelona won. Bruynseels eindigde het afgelopen jaar boven aan de Belgische ranking voor springruiters.

Harley van de Bisschop

Paard van het jaar werd Harley van de Bisschop. De Dulf van den Bisschop-zoon nam samen met zijn ruiter Nicola Philippaerts deel aan de FEI Nations Cup-finale in Barcelona, waar ze met het team de overwinning behaalden met twee nulrondes. Het paar won onder meer de GCT Grand Prix in Cascais en was tweede in die van Madrid. In oktober werd de twaalfjarige BWP’er verkocht aan Bertram Allen.

Simon Morssinkhof

Simon Morssinkhof werd uitgeroepen tot Rookie van het Jaar. De jonge ruiter, die volgende maand 19 wordt, werd nationaal kampioen bij de junioren, won goud met het team op het EK voor junioren en individueel brons.

Bernhard Fonck ‘Equistar’

Verder werd het Belgische team dat de Nations Cup finale in Barcelona won Team van het Jaar. Vierspanmenner Edouard Simonart kreeg voor zijn prestaties de Equibel Trophy. En de verrassende gouden medaille winnaar van Tryon bij het reining, Bernhard Fonck, kreeg voor de Prestatie van het Jaar de ‘Equistar’.

Bron Horseman.be

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook