Ga naar hoofdinhoud

Niels Tacken vult zijn palmares flink aan

Niels Tacken met Alexia Z. Foto: Equitext

Met de paarden van fokker Pierre Strijbos rijgt Niels Tacken topprestaties aan elkaar dit weekend. Zo won de Limburger gister het 1.40m met Chenna Z en vanavond zette hij met Alexia Z een nette ex aequo prestatie neer in de Medium Tour Finale over 1.40m/1.45m. De zege werd hierin opgeëist door de Luxemburgse Charlotte Bettendorf.

Achttien van de zestig combinaties kwamen retour in de barrage. Daarin koos Tacken met de tienjarige Alexia Z (v. Andiamo), net als de winnares, de voorlangs optie na de dubbel. “Ik had iets sneller door moeten draaien, dan was ik misschien in de top drie geëindigd”, vertelt de ruiter uit Meterik desgevraagd. Toch is hij het meest te spreken over zijn net niet zege eerder op de dag in de 1.40m consolation-proef met Chenna Z.

Wit voetje halen

“Niels tikte met zijn voet tegen de staander van de laatste hindernis en kreeg zo een fout”, zegt de Castenrayse Strijbos die naar de verrichtingen van Tacken is komen kijken. Met ruim een halve seconde minder op de klok had de winst in de twee fasen-rubriek anders wederom op naam van Chablis I Z-merrie Chenna Z gestaan. “Ex aequo zesde worden vanavond met Alexia is natuurlijk ook mooi. Maar ik had stiekem gehoopt dat de concurrentie, nu veel ruiters op het JIM rijden, iets minder was geweest”, lacht Tacken. “Toch ben ik zeker tevreden”. Strijbos beaamt: “Ik ook!”.

Top zes

In de 1.40m finale deelde Tacken de zesde plaats in 35.39 met de voor Theo Molenaars rijdende Hikari Yoshizawa uit Japan. Tot de laatste starter stond het ex aequo paar vijfde, maar Amerikaans topamazone Laura Kraut finishte met Sfs Vincomte (v. Veni Vidi Vici) 0.37 seconden rapper. Voor Duitsland stuurde Finja Bormann Calido I- merrie Crazy Chara naar de vierde plaats (34.80). Derde werd Belgisch routinier Karel Cox met Chalino Z (v. Chippendale Z) in 34.54. Met een gebroken hand stuurde Engelsman Graham Lovegrove Quite Easy I-telg Alfie 192 in de tweede tijd (33.06) rond, terwijl Bettendorf met Raia d’Helby (v. Chapultepec) in 32.59 de winst en een Longines Horloge bemachtigde.

Voor alle uitslagen, klik hier.

Bron: persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook