Ga naar hoofdinhoud

Nieuw paard voor jonge Belg Gilles Thomas

Comdero I van Beek Z (Comme Il Faut) Foto YouTube still

Comdero I van Beek Z (Comme Il Faut x Vigaro) is het nieuwe springpaard dat in de stallen van de voormalig Europees kampioen junioren Gilles Thomas is gekomen. Eerder kreeg de 22-jarige Belg ook al Feromas van Beek Z (Fantomas de Muze x Tangelo vd Zuuthoeve) van fokker Guido Herrijgers te rijden.

De zevenjarige Comdero I van Beek Z kwam in maart bij drievoudig Belgisch kampioen Gilles Thomas op stal. “Hij liet meteen al beloftevolle dingen zien”, vertelt Thomas aan Horseman.be. Niet alleen springruiters hadden belangstelling voor de zoon van Comme Il Faut, ook wekten zijn kwaliteiten de interesse bij fokkers. De hengst is inmiddels goedgekeurd bij het AES en beschikbaar voor de fokkerij.

‘Echte gummybal’

Gilles Thomas is blij met de nieuwe aanwinst. “Hij heeft veel bloed, is zeer scherp, een echte gummybal. Volgens mij wacht hem een grote toekomst. Als ik een paard zou mogen samenstellen dan kom ik bij een type zoals hem uit”, aldus Thomas tegenover Horseman.

Feromas van Beek Z

Eerder kreeg Thomas ook al Feromas van Beek Z te rijden. De achtjarige zoon van Fantomas de Muze is een neef van Comdero. Beide paarden van fokker Guido Herrijgers liepen op het WK voor jonge springpaarden in Lanaken.

Bron Horseman.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook