Ga naar hoofdinhoud

Nieuw talent voor Steve Guerdat

Steve Guerdat is nog maar net geëerd als de winnaar van de wereldbeker springen in Gothenburg, of hij heeft al weer een nieuw talent om te rijden. De tienjarige Victorio des Frotards is toegevoegd aan de toch al imposante lijst van toppaarden die de Zwitserse nummer een van de wereld op stal heeft. De zoon van Barbarian heeft op 4*-niveau al de nodige successen behaald onder Raphael Goehrs.

Sinds 2016 was Victorio des Frotards bij de Fransman Raphael Goehrs onder het zadel. Goehrs had zich al in de picture gereden bij de Franse bondscoach door zijn goede resultaten van de afgelopen tijd. Dit jaar werd het paar al tiende, zesde en derde in de GP’s in Vilamoura en vijfde in Montpellier, allemaal op 1,55m-niveau. Goehrs had de uitnodiging al op zak om Frankrijk te vertegenwoordigen in de Nations Cup wedstrijd in Uggerhalne.

Voor Steve Guerdat zijn de Frans gefokte paarden geen vreemden. Op Jalisca Solier (v. Aligator Fontaine) won hij team goud op de Europese kampioenschappen in 2009, met Nino des Buissonnets (v. Kannan) werd hij Olympisch kampioen in Londen en op Albführen’s Paille de la Roque (v. Kannan) pakte hij in 2015 de wereldbeker in Las Vegas.

Bron Grandprix-replay.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.