Ga naar hoofdinhoud

Nieuw toekomsttalent voor Rodrigo Pessoa

Rodrigo Pessoa heeft er een nieuw troef bij en kan zo voor de Olympische Spelen van volgend jaar rekenen op meerdere paarden. De aankoop kwam tot stand dankzij onder andere Kent Farrington en Artemis Farms, voormalig sponsor van Meredith Michaels Beerbaum, kocht de merrie.

Hij won zes keer goud – in 1998 als individuele wereldkampioen, in 1998, 1999 en 2000 als wereldbekerwinnaar, in 2004 als individuele Olympische kampioen en in 2007 met het Braziliaanse team op de Pan-American Games. Zijn viervoudig succesvolle partner Baloubet du Rouet heeft de wedstrijdring allang verlaten en schittert in plaats daarvan door zijn nakomelingen. En toen leek het erop dat de successen als teammanager van de Ieren de logische weg betekende voor de 47-jarige Rodrigo Pessoa naar een succesvolle carrière als coach.

Toekomsttalent

Niets bleek minder waar. De Braziliaan stopte als bondscoach bij de Ieren en kroop zelf weer in het zadel. De Braziliaan heeft als doel de Olympische Spelen van Tokyo en kreeg daarvoor al een aantal paarden tot zijn beschikking. Zo verloren Meredith Michaels Beerbaum en haar man Markus Beerbaum al vier toppaarden aan de ruiter.

Nu is daar nog een toppaard bijgekomen, een toekomsttalent. Artemis Farms kocht Killer Queen voor de ruiter, een achtjarige Diablo Blanco x Toulon-dochter. Het paard heeft op één internationale wedstrijd gelopen, maar toen onder de naam Chaccoulona PS. Zoals de naam al doet vermoeden, is de merrie gefokt op Gestüt Lewitz van Paul Schockmöhle en zit er Chacco-Blue-bloed achter. Dat klopt, Diablo Blanco is namelijk een Chacco-Blue-zoon.  

Bron: Spring-Reiter.de/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook