Ga naar hoofdinhoud

Ahlmann twijfelt over toetreden kader

Christian Ahlmann met CösterDe recente prestaties van Christian Ahlmann liegen er niet om. Op de Duitse kampioenschappen tekende hij voor de derde plaats en daarmee maakt hij serieus aanspraak op deelname aan de Wereldruiterspelen. De ruiter weet echter nog niet of hij weer in het kader wil worden opgenomen, nadat hij er op de Olympische Spelen in 2008 werd uitgezet.

Christian Ahlmann werd op de Olympische Spelen in Hongkong uit het Duitse A-kader gezet nadat bij zijn paard Cöster de verboden substantie capsaicin werd gevonden. De schorsing duurde een jaar. De zaak verscheen voor meerdere rechters en van het internationale sportgerechtshof CAS kreeg Ahlmann een startverbod opgelegd van acht maanden. Het Duitse overkoepelende ruitersportbond, de FN, deed daar nog een schepje bovenop en sloot hem voor twee jaar uit om deel uit te maken van het kampioenskader. Eind augustus loopt die maatregel van de FN af en de Duitse ruitersportbond vroeg de ruiter onlangs of hij weer in het kader wilde terugkeren. Ahlmann heeft zijn bedenkingen.

“Als ik zie wat ruiters allemaal moeten tekenen om weer in het kader deel te nemen, weet ik het nog zo net niet”, vertelt Ahlmann. Vorig jaar kwam er een nieuw beleid met betrekking tot doping. “Er zijn nu zo veel regels dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet en ik ben bang dat ik dan binnen de kortste keren weer voor de rechter sta.” De ruiter is doordat hij gepakt werd met doping in Hongkong, al is uitgesloten voor deelname aan de Olympische Spelen in Londen. “Op zich ben ik wel weer bereid om voor Duitsland te rijden, maar de eisen die worden gesteld zijn haast idioot.” Voordat hij terugkeert in het kader laat hij de maatregelen onderzoeken door zijn advocaat.

Bondscoach Otto Becker wil de ruiter graag weer inzetten in het nationale team. “De prestaties van Christian zijn de laatste tijd goed. Hij heeft een paar fijne paarden tot zijn beschikking en het zou voor de sport een aanwinst zijn als hij weer zou uitkomen voor Duitsland”, vertelt Becker. Ahlmann: “Ik denk dat ik voor Duitsland vooraan zou kunnen meerijden. Maar dan wil ik wel zeker weten dat er eerlijk met me wordt omgegaan en dat de richtlijnen er niet voor gaan zorgen dat ik me binnenkort weer mag melden bij het CAS.”

Lees meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Rick Helmink

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

3 reacties op “Ahlmann twijfelt over toetreden kader

  • Anita

    Nu hij paarden van Zangersheide tot zijn beschikking heeft, is hij iemand die zich geen zorgen hoeft te maken. Ga voor Belgie rijden !

  • begrijpelijk als je zijn redenering leest, maarruh:
    als grote fan van Taloubet Z , kom op Christian wel doen hoor!!!!!!!!!

  • Christel

    Inderdaad, ga voor België rijden. goede ruiters/amazones zijn best welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.