Ga naar hoofdinhoud

Nixon van ’t Meulenhof opnieuw jonge hengst met meeste BWP-veulens

Nixon van 't Meulenhof (v. Denzel van 't Meulenhof) - Foto: Eurohorse
De halfbroer van Emerald en Diamanthina, Nixon van 't Meulenhof (Denzel van 't Meulenhof x Carthago Z), heeft zowel in 2019 als in 2018 de meeste BWP-veulens gebracht. Vorig jaar werden 194 veulens van hem geregistreerd, een jaar eerder waren dat er 110. Omdat een BWP hengst slechts éénmaal de Young Stallion of the Year Award kan krijgen, ging deze dit keer aan de hengst voorbij. De voshengst, die onder het zadel van Harrie Smolders op de internationale jongepaardenwedstrijden te zien is, had de prijs vorig jaar al gekregen.

De prijs voor de jonge BWP hengst van het jaar was nu voor Pegase van ’t Ruytershof (Comme il Faut x Cartani), die uit dezelfde moederlijn komt. Diamanthina is zijn grootmoeder. Van Pegase werden vorig jaar 73 BWP-veulens ingeschreven. Hij leverde de veulenkampioenen bij zowel de merries als de hengsten. De reservekampioen van de BWP-hengstenkeuring, Prestige van het Kluizebos (Halifax van het Kluizebos x Corrado I), staat op de derde plaats bij de jonge hengsten.

Tangelo en Emerald blijven populair

KWPN-preferente hengst Tangelo van de Zuuthoeve (v. Narcos II) bracht 69 BWP-veulens in 2019. Ook KWPN Elite-hengst Untouchable (v. Hors la Loi) liet 69 veulens registreren. Dat waren de hoogste aantallen bij de oudere hengsten. Dat de hele familie van Nixon onverminderd populair is bewijst zijn oom Emerald (v. Diamant de Semilly). Die bracht in 2019 61 veulens en staat op de derde plaats bij de oudere hengsten.

Jaarverslag 2019 BWP

Bron: BWP / Horses.nl

Pegase van ’t Ruytershof wint tweede BWP Young Stallion Award

Meeste BWP-veulens van Nixon van ’t Meulenhof in 2018

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.