Ga naar hoofdinhoud

Eerste onderdeel junioren voor Gerrit Veenstra

Archieffoto Gerrit Veenstra. Foto: Melanie Brevink
Familie Veenstra had zich geen betere start van het NK Springen kunnen wensen. Hilde Veenstra won eerder op de dag het eerste onderdeel Children en broer Gerrit maakt het succes compleet door bij de junioren het eerste onderdeel, een snelheid- en wendbaarheidsparcours over 1,35m, te winnen. Met Horion de Libersart-zoon Loridon van T&L kwam de ruiter uit op een eindtijd van 63,19 seconden.

Net als zusje Hilde is Gerrit de laatste tijd succesvol in de springring. De ruiter startte dit jaar met de zege in de eerste wedstrijd van de KNHS-Luzac Competitie. In Mierlo was zijn achtjarige BWP-per weer goed in vorm en maakte de verwachtingen meer dan waar. Een foutloze rit met 63,19 op de teller zorgde ervoor dat de eindtijd van Veenstra eveneens op 63,19 bleef staan.

Top drie

Beau Schuttelaar reed een goed parcours met Iowa-nazaat Illinois Z – die eerder werd uitgebracht door Sanne Thijssen – en finishte foutloos in 65,47 seconden. Daarmee was ze haar concurrente Elize van de Mheen met Ferdinand (v. Verdi) dik twee tiende van een seconde te snel af.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook