Ga naar hoofdinhoud

Elize van de Mheen kampioen junioren

Elize van de Mheen en Ferdinand Nederlands kampioen junioren 2019 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Elize van de Mheen sprong met haar Ferdinand (v. Verdi) in een knap foutloos rondje naar het Nederlands kampioenschap bij de junioren. Van de acht combinaties die foutloos uit de eerste manche van de derde ronde kwamen, was ze de enige die de nul wist te houden. Het leverde haar de dagprijs en het kampioenschap op.

Van de Mheen was de laatste starter en kon zich één balk permitteren voor het kampioenschap. Maar in mooie stijl liet ze alles hoog. Ze had zich in het tweede onderdeel van het NK omhooggewerkt van de bronzen naar de gouden positie en gaf niets meer uit handen.

Veenstra zilver, Houtakkers brons

Net als zijn zus Hilde bij de Children, zag Gerrit Veenstra zijn kansen stijgen naarmate de kanshebbers de balken eraf gooiden in de tweede manche. Hoewel hij met Loridon van T & L (v. Horion de Libersart) een balk had in de eerste manche, was zijn foutloze rondje in de tweede voldoende voor het zilver.

Gerrit Veenstra met Loridon van T&L wint zilver bij de junioren, NK 2019. Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De bronzen Philippe Houtackers kwam met 5 strafpunten over de finish in de tweede manche, maar zijn uitstekende eerste rit met Concano (v. Come on) bleek voldoende voor een medaille.

Philippe Houtackers rijdt met Concano naar brons op het NK junioren 2019. Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

 

Uitslag kampioenschap

Uitslag derde ronde

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook