Ga naar hoofdinhoud

Emma Bocken houdt het hoofd koel en wint NK Children

Emma Bocken, hier met Dagma Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De ontknoping van het Nederlands kampioenschap bij de Children kende een paar verrassende wendingen. Letterlijk, toen één van de kanshebbers voor de titel een verkeerde afslag nam. Emma Bocken liet zich echter niet afleiden en sprong met Dagma (v. Tangelo vd Zuuthoeve) in de stromende regen naar de overwinning in de derde manche én de landstitel.

De kanshebbers voor het eremetaal bij de Children hadden niet alleen last van de soms striemende regen, maar vooral ook van de spanning die zo’n kampioenschap met zich meebrengt. Vanochtend bleven in de eerste manche van de derde ronde ook Wesley de Boer en Amber van Marle foutloos. Zij gingen in de tweede manche echter beiden de mist in.

Van Marle, die zich had opgewerkt naar de bronzen positie, liet 10 strafpunten noteren in de tweede omloop. En Wesley de Boer nam met Esprit de Pomme (v. Berlin) na een vroege balk, de verkeerde route. Dat moeten de zenuwen geweest zijn, want hij had al eerder met Eddy the Eagle het rondje prima weten te vinden.

Veenstra zilver, Dolfijn brons

Voor amazones Hilde Veenstra en Jorinde Dolfijn, boden de fouten van de koplopers grote kansen. Met toenemende spanning zagen ze de concurrentie wegvallen. De dames hadden in de eerste manche beiden een balk zien vallen, maar bleven in de tweede foutloos. Hilde Veenstra reed met haar After Pleasure Toltien (v. For Pleasure) ruim drie seconden sneller rond dan Dolfijn, die met Ferrand (v. Veneur HBC) nipt het brons veroverde dankzij een voorsprong van slechts 8/100 op nummer vier, Liesje Vrolijk.

Hilde Veenstra met After Pleasure Toltien, tweede NK Children 2019. Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

‘Ik kan meestal wel met spanning omgaan’

Emma Bocken stond met Dagma al op de gouden positie voor het begin van de tweede manche en mocht daarom als laatste aan de start. Ze zag voor zich Van Marle en De Boer hun kansen vergooien, maar liet zich niet afleiden.

In een interview na de eerste dag had Bocken gemeld dat ze meestal wel goed met spanning om kan gaan. Maar in de loop van dag drie bleek dat toch niet de hele waarheid. “Ik was heel zenuwachtig vandaag, ik kreeg op sommige momenten zelfs hele erge buikpijn, vooral vlak voordat ik de ring in moest.” Gelukkig wist Bockens moeder raad. “Mijn moeder zei dat ik gewoon net zo moest rijden als anders, en dat lukte gelukkig goed!” De jonge amazone hield het hoofd alsnog koel en sprong haar vosmerrie keurig midden over de hindernissen naar het kampioenschap. Ze had zich zelfs nog een springfout kunnen veroorloven, maar dat bleek niet nodig. Een waardige kampioen!

Jorinde Dolfijn werd met Ferrand derde bij het NK Children 2019. Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

 

Uitslag kampioenschap

Uitslag derde ronde

Bron: Horses.nl

 

 

Eén reactie op “Emma Bocken houdt het hoofd koel en wint NK Children

  • Marcel Dufour

    Knap van Emma Bocken en een bevestiging van haar resultaten het laatste jaar.
    Ze is in haar categorie een klasse apart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook