Ga naar hoofdinhoud

Geen veranderingen in top drie NK senioren na spannend tweede onderdeel

Gerben Morsink met Navarone Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na het tweede onderdeel van het Nederlands kampioenschap senioren is de leiding nog in handen van Gerben Morsink en de Nabab de Reve-zoon Navarone Z. Vooral in de eerste helft van het deelnemersveld bleek de driesprong een scherprechter die het kaf van het koren scheidde, maar in de top vonden er nauwelijks veranderingen plaats. Dagwinnaar en regerend Nederlands kampioen Frank Schuttert neemt de zilveren positie in, Johnny Pals staat voorlopig nog op brons.

Na het eerste onderdeel op donderdag, het snelheid- en wendbaarheidsparcours, waren de verschillen in de top van het klassement minimaal. In dit tweede onderdeel, de direct op tijd over een hoogte van 1,50m-1,60m, ging het vooral om het beperken van de schade.

Overtuigende rit Pals

Aangekomen bij de laatste drie starters, betrad Johnny Pals met de For Pleasure-zoon Fernando BH als eerste van de podiumkandidaten de piste. De KWPN-erkende hengst, die anderhalf jaar lang niet in de ring te vinden was door een blessure en vorig jaar mei zijn rentree maakte, overtuigde met zijn kwaliteit. Pals zette een overtuigende rit neer en loodste de hengst zonder enige moeite door het parcours. Een foutloze ronde met 70,08 seconden op de teller, de snelste tijd tot dusver, was zijn verdienste.

Geluk voor Schuttert

Direct daarna reed Frank Schuttert de Little Joe-zoon Lyonel naar binnen. Schuttert startte het parcours met veel gemak, maar liep bijna tegen een fout aan in de driesprong. De ruiter had het geluk daar aan zijn zijde en de balk bleef liggen. In de lijn richting de finish viel de balk op de laatste hindernis bijna uit de lepel, maar bleef liggen en gaf Schuttert een nulronde én de nieuwe snelste tijd: 68,54.

Morsink houdt hoofd koel

Gerben Morsink had als laatste starter de lastige taak om zijn gouden positie te handhaven. De ruiter had er geen gemakkelijke taak aan om de gretige Navarone Z daar waar nodig in te houden en hem foutloos door het parcours te loodsen. Morsink hield het hoofd echter koel en deed waar hij voor gekomen was: een nulrit neerzetten. Met 71,91 op de teller niet de snelste tijd van de dag, maar wel snel genoeg om binnen de toegestane tijd te blijven en daarmee op goud te blijven staan.

Diks geeft visitekaartje af

Aniek Diks mocht vandaag de derde prijs in ontvangst nemen. Met Huros Winston-Jumper R gooide de amazone hoge ogen en de Cantos-zoon deed er alles aan om van het hout te blijven. Diks gaf na het eerste onderdeel al aan veel vertrouwen te hebben in het parcours van vandaag en maakte met een foutloze rit en snelle tijd haar verwachtingen waar. In het tussenklassement neemt ze de negende plaats in.

Uitslag tweede onderdeel.
Tussenstand.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook